Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

A kényelem oltárán. Hogyan találd meg a tökéletes fotelt?

2020.10.16 09:34
A kényelem oltárán. Hogyan találd meg a tökéletes fotelt?

A fotel egy igazán személyre szóló bútordarab, hiszen ebben töltjük az én időnk” meghitt pillanatait, miközben a kedvenc kávénkat vagy teánkat kortyolgatva lapozgatunk egy izgalmas könyvet, vagy újságot. Fokozottan fontos tehát, hogy megfeleljen a kényelmi szempontjainknak. Különleges bútor, ezért gondosan kell kiválasztanunk a tökéletes darabot. De milyen a tökéletes fotel? Hogyan érdemes nekikezdenünk a kiválasztási folyamatnak? Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk, melyekkel segítünk megtalálni nektek a tökéletes fotelt.

 

Hogyan válasszak?

Kiválasztani a tökéletes fotelt rólad szól elsősorban, tehát a te kényelmednek és ízlésednek megfelelő bútor, amiben érdemes gondolkozni. Mindemellett figyelembe kell venned az otthonod más bútorainak is a megjelenését, hogy tökéletesen illeszkedjen a helyiség hangulatába.

Persze ennél a bútordarabnál nem baj, ha egy kicsit elkalandozunk megjelenésben, de igyekezzünk megtartani a szoba alapkoncepcióját. Első körben mindig mérjük fel, hogy pontosan hová helyeznénk a kívánt fotelt és alapvetően, milyen stílusban érdemes gondolkoznunk. A klasszikus eleganciával rendelkező otthonunkban nem mutatna túl dekoratívan egy modernebb megjelenésű fotel, és ugyanez igaz fordítva is.

Mire szeretnénk használni?

Nagyon fontos szempont, hiszen ha alapvetően csak dekor tárgyként használnánk a fotelt, mint például egy dohányzóasztalt, akkor elegendő kizárólag design szempontokat mérlegelnünk.

Abban az esetben, ha tényleg a délutáni sziesztát vagy az esti relaxálást szeretnénk magasabb szintre emelni a segítségével, már mindenképpen érdemes elmerülnünk akár több webáruház kínálatában is. Ebben az esetben gondolkozhatunk a lábtartón is, hogy a kényelem érzetünket magasabb szintre is emeljük.

Ár-érték kérdés

A fotel kifejezetten az a bútordarab, amire nem érdemes sajnálnunk a pénzt. A minőségi bútor nem olcsó, azonban annyi boldog és kényelemmel teli pillanatot okozhat nekünk,hogy nem fogjuk megbánni a választást. Azonban egy rossz minőségi, ámde mutatós darab megvásárlása esetén pontosan a bútor lényegi funkcióját fogja elveszíteni és nem leszünk elégedettek az eredménnyel. Összességében tehát, ha egy ilyen bútor megvásárlásán gondolkozunk semmiképp sem szabad árérzékenyen meghoznunk a döntést.

Inspirációk

Lássuk, melyek azok a fotelek, amiket bátran merünk ajánlani nektek, mert nem csak kényelmes, de rendkívül mutatós és egyedi darabok.

Major

Egy csodálatos és egyben futurisztikus termék a Major, mely gyönyörű megjelenésével elvarázsolja a nappalink hangulatát. Többféle színben is hozzájuthatsz ehhez a remek bútordarabhoz.

 

Többek között a mi irodánkban is díszeleg két ilyen fotel és épp az egyik legkevésbé munka motivált kollégánk is szemlélteti, hogy mennyire könnyű elkényelmesedni benne:)

Relax 03 Fotel

Azoknak, akik szeretik a klasszikus stílusban prezentált modern bútorcsodákat, kiváló választás lehet a Relax 03 fotel, mely szintén több színben elérhető nálunk. Letisztult, egyszerű kialakítása miatt szinte minden nappaliban jól mutat.

Rest Design Fotel

A loft stílus egy igen előkelő darabja a varázslatos Rest fotel. Különleges kialakítása és megjelenése miatt könnyen a nappalid ékkövévé nőheti ki magát ez a kiváló minőségű bútor. TIPIKUSAN egy olyan bútordarab, mely mellett vendégeid sem mennek majd el szó nélkül.

 

Felix Fotel

Kiváló minőségű alumínium váz a hozzá tartozó minőségi kárpitozással egy nem mindennapi design koncepció keretein belül. Ez a Felix! Ha szeretnéd az otthonodat egy igazán előkelő és egyedi bútordarabbal feledhetetlenné tenni, a Felix jó megoldás.



 

Melona fotel

Kedveled az igazán előkelő barokk stílust? Imádod, ha az otthonod úgy tündököl, mint egy 12. századi reneszánsz kastély? Akkor a Melona fotelt neked találták ki! Lehengerlő eleganciájával minden hasonló stílusú otthonba tökéletes választás.



 

VIP 07 Fotel

Íme egy igazán különleges fotel csoda, amelyet már több népszerű filmben és sorozatban is viszont láthattunk. ( Többek között Dr. House című népszerű sorozatban is ez a fotel szerepel ) A minőségi olasz bőrből készült ülés garantálja a kényelmet és azt is, hogy ez a bútor éveken keresztül hűségesen kiszolgáljon minket.

Jajo Fotel

Ahogy már korábban megszokhattátok, mindig a legizgalmasabb bútordarabot hagyjuk a végére:) Bemutatjuk a lehengerlő stílusú EGG fotelt, amely egyediségével lenyűgöz téged és az otthonodba látogató vendégeket is egyaránt. Érdekesség, hogy Az eredeti fotelt 1958-ban Arne Jacobsen a Radisson SAS Hotel Koppenhága számára tervezte. Eredményeként egy barátságos fotelt alkotott, ami ad némi magánszférát és a kiváló komfortot. Az ülés eco bőrből, szövetből és valódi bőrből készül.