ÉTKEZŐ Asztalok


Szeretnéd felújítani étkeződet? Kezd egy minőségi asztal beszerzésével.  Az étkezőasztal funkciójából adódóan szinte a legfontosabb eleme egy otthonnak, ezért érdemes gondosan kiválasztani a megfelelő darabot.
Klasszikus, modern és skandináv stílusú asztal, amely hűséges társad lesz és az étkeződ fénypontjává válik. Választékunk igen sokszínű:  fa-, fémvázas vagy műanyag asztalok, biztonsági üveglappal ellátott modellek. Változatos színek: magasfényű vagy matt fehér, fekete kék, piros, zöld, sárga sonoma tölgy, wenge, antik cseresznye, sötét dió, éger, bükk vagy akár krém...

Így válasszunk tökéletes étkezőasztalt!

Bár sokan elhanyagolható kérdésként fogják fel, mégis a helyzet az, hogy egy jó étkezőasztalt bizony elengedhetetlen kiegészítője az ebédlőnek. Hiszen jó eséllyel ez az a hely, ahova a család leül együtt enni, éppen ezért egyáltalán nem mindegy sem a forma, sem a méret az asztal tekintetében. Igyekeztünk neked összeszedni néhány tippet, amiknek a segítségével te is garantáltan a megfelelő ebédlőasztal mellett teszed majd le a voksodat.

Az termék nem csupán az ebédlő, hanem a lakás egyik központi eleme is: hagyományos funkcióját nézve ez az a hely, ahol a család összegyűlik és valószínűleg, ha vendégeket invitálsz magadhoz őket is ide ülteted le. Sokak számára éppen azért ez sokkal több, mint egy puszta asztal, hiszen vannak, akik itt tartanak kvázi családi kupaktanácsokat is és itt születnek a család számára akár rendkívül fontos döntések is.

A design kérdése

Bár elsődlegesen funkcionális szerepet tölt be – hiszen itt eszünk – mégsem szabad, hogy a vásárlásnál csak is és kizárólag ez domináljon a döntéshozatalnál. Nem szabad csak az alapján dönteni, hogy ide úgyis csak enni ülünk le, ugyanis az ebédlőasztal fontos design eleme lehet a lakásnak. Éppen ezért egy merész forma vagy a megszokottól kicsit eltérő szín könnyedén meghatározó elemmé varázsolhatja az asztalt a helyiségben. Merj lépni, hagyd el a komfortzónád, most!

A forma

A hagyományos formák, úgy, mint a kerek vagy téglalap alakú asztalok gyakorlatilag bármelyik étkezőbe beilleszthetők. A kerek asztal formájából adódóan megkönnyíti a beszélgetéseket, azonban, ha sok vendéget hívsz, akkor az leültetésük már nehézkesebb lehet, hiszen a kerek asztal egy kötött forma, nem tudsz hozzá tíz embert leültetni, ha csak öt fér el kényelmesen. Ellenben a téglalap alakú asztal éppen az ellenkezője ennek, hiszen tökéletesen alkalmas, akár nagyobb vendégsereg fogadására is. Nagy eséllyel eleve kihúzható asztalról beszélünk, így nagyobb vendégség esetén is jó célt szolgál.

Merészség a köbön

Amennyiben az étkeződ szögletes elrendezésű, jó választás lehet egy lekerekített, ovális vagy éppen nyolcszögű asztal. Egy ilyen megoldással kicsit meg tudod törni a bedobozolt térhatást, arról pedig már nem is beszélve, hogy egy ilyen étkező mennyire vagány módon tud kinézni. Kisebb étkező esetén pedig érdemes lehet olyan asztalt választani, ami átalakítható, illetve bővíthető, így nem ér majd meglepetés és nem kell öt részletben leültetni az embereket, nagyobb vendégsereg esetén sem.

A stílus kérdése

Csak úgy, mint a lakás többi berendezési tárgya kapcsán az ebédlőasztal kiválasztása során is fontos, hogy milyen stílusú asztal mellett is döntsünk. Ez egy nehéz döntés, hiszen alapjaiban határozhatja meg az egész lakás hangulatát. Ha a hagyományosabb, klasszikusabb vonal kedvelői közé tartozol, akkor számodra remek megoldás lehet a tömör fa, díszes lábakkal. Ha mondjuk a country jegyében rendeznéd be az otthonod vagy odáig vagy a vintage elemekért, akkor neked olyan asztalra van szükséged, ami régi fa hatását kelti. A kecskelábú asztal példának okán remek választás lehet.

Ha visszafogott darabot keresel, akkor olyat válassz, ami valamilyen halvány színnel le van festve. Ha viszont  a modernebb stílus áll hozzád közel, akkor azt is fontolóra veheted, hogy a faasztal helyett egy üvegasztal mellett döntesz, ami mondjuk króm lábakon áll. Ez merész, de nagyon látványos!

A méret a lényeg?

Bármennyire is úgy tűnik. hogy ez nem fontos, azt kell, hogy mondjuk igenis ez az egyik alapja az asztal vásárlásnak. Mielőtt kiválasztanád az étkeződbe szánt darabot mindenképpen vedd számításba, hogy mekkora hellyel rendelkezel, illetve azt is mérd fel, hogy mennyire biztosan hívsz gyakran vendégeket. A helyiség alapvető adottságain nem tudsz változtatni, de mindenképpen olyan asztalt érdemes ide választani, ami méretében is funkciójában is kielégít minden elképzelést. Bármilyen formájú asztal is tetsszen fontos, hogy a mögötte lévő fal, kanapé vagy szekrény között minimum 76 cm távolság maradjon, ez ugyanis még elegendő hely a megfelelő és zavartalan közlekedés szempontjából. Az is fontos tényező, hogy az emberek az asztalnál ülve is kényelmesen elférjenek, két teríték között legalább 61x38 cm az ideális.  

Megvilágítva

Na, jó erre most biztosan azt mondod, hogy de minek? Nos, elhiheted, hogy az helyiség megvilágítása is rendkívül fontos. Hiszen gondolj csak bele: mindenki szeretné látni a tányérját evés közben, éppen ezért nagyon fontos, hogy az ebédlőasztal olyan helyre kerüljön, ahol az optimális világítás megoldható. Ez lehet függőlámpa vagy csillár, de választhatunk néhány merészebb vagy sokkal ötletesebb, akár saját készítésű variációt is.

Ha szeretnéd felújítani az étkeződet, akkor mindenképpen egy minőségi asztal beszerzésével kezdd. Az étkezőasztal ugyanis funkciójából adódóan az otthon egyik legfontosabb eleme, éppen ezért érdemes alaposan átgondolni a választást a vásárlás előtt. Klasszikus, modern és skandináv stílusú asztal, amely hűséges társad lesz és az étkeződ fénypontjává válik. Választékunk igen sokszínű:  fa-, üveg vagy műanyag asztalok, biztonsági üveglappal ellátott modellek. Változatos színek: magasfényű vagy matt fehér, fekete kék, piros, zöld, sárga sonoma tölgy, wenge, antik cseresznye, sötét dió, éger, bükk vagy akár krém. Nálunk bármit megtalálsz, ráadásul élhetsz a online vásárlás kényelmével is, így nem kell egy zsúfolt üzletben a tömegeken átverekedve magad kiválasztani a számodra tökéleteset. Webáruházunkban böngészve van időt alaposan átgondolni a döntésed, ráadásul termékeinkre száz százalék garanciát vállunk, így a rizikó is sokkalta kevesebb.

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz