Az Art Déco Pompája - Kalandozás egy igazán izgalmas stílus világában

Az Art Déco Pompája - Kalandozás egy igazán izgalmas stílus világában

A lakberendezési stílusok közül az egyik legérdekesebb és leginkább figyelemre méltó irányzat az Art Déco. Megjelenését úgy lehet elképzelni, hogy magába foglalja a különböző irányzatok stílusjegyeit, majd ezt követően egy igazán innovatív formában jeleníti meg azokat. Az eredeti Art Déco nouveau-hoz, azaz a francia szecesszióhoz vezethető vissza, de magában hordozza az avantgard időszakok néhány jellegzetes elemét is. Főképp a 20. században élte virágkorát. Ilyenek az egyenes vonalak és a geometriai alakzatok. A stílus kétségtelenül a luxus és elegancia egyik legkifejezőbb irányzata.

 

Egyre inkább megújult az érdeklődés a stílus iránt a lakberendezés köreiben. A geometrikus formák, a telt színek és a díszes vonalak tökéletes kombinációja adja ennek a nem mindennapi irányzatnak a különlegességét. Gyakran találkozhatunk króm lábú asztalokkal, melyeket általában letisztult fa anyaggal kombinálnak. Az alakzatok egy igazán exkluzív megjelenést adnak az Art Déco-nak. Elhagyhatatlan társa a bársony, selyem vagy bőr. Természetesen a sűrűn rojtozott sötétítő vagy dekor függöny is jellegzetes ismertető jegye, amellyel azonnal felismerhető a stílus.

Érdekesség, hogy soha nem volt egységes stílus, inkább a különböző, egymással ellentétes stílusok harmonikus elhelyezésével tudjuk leginkább pontosan definiálni.

Elise C Konzolasztal 120 cm Üveg Arany

Az Elice C konzolasztal különleges vonalvezetésével lenyűgöző megjelenést prezentál az otthonodnak. A jellegzetes Art Déco stílusú asztal kiváló minőségű és hosszú élettartamú bútordarab, amely az otthonod központi helyiségében elhelyezve biztosan elvarázsolja azt. Univerzális kialakításának köszönhetően könnyedén alkalmazkodik a környezetéhez.


Bartolo Konzolasztal

A Bartolo konzolasztal egyszerűen lehengerlő megjelenésével átformálja az egész otthonod hangulatát. Lábai strapabíró rozsdamentes acélból készültek, biztosítva az asztal stabil tartását. Rendkívül jó minőségű bútor, amelyet bátran elhelyezhetünk a nappaliban és az előszobában egyaránt.

Összegzés

Az ART DECÓ egy kifejezetten olyan stílusvilág, amely azoknak lehet kiváló választás, akik szeretik a nem mindennapi megoldásokat a lakberendezés terén. Hasonlóan a Bohém irányzathoz egy igazi formabontó megjelenést ad, mely mellett biztosan senki nem fog elmenni szó nélkül.

 

 

 

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz