Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Hátfájás stop! Milyen forgószék a tökéletes választás munka mellé?

2020.10.19 08:43
Hátfájás stop! Milyen forgószék a tökéletes választás munka mellé?

Amikor napi 8 órát töltünk az irodában fokozottan fontos, hogy a megfelelő forgószéket válasszuk ki. Nem véletlenül kaptunk a leggyakrabban erre vonatkozó kérdéseket több mint 10 éves pályafutásunk alatt. Az egész munkavégzés hangulatát elronthatja egy nem megfelelő körültekintéssel kiválasztott forgószék, hiszen a komoly hátfájdalmaknak is ez lehet a kiváltó oka. Legújabb cikkünkben hasznos tanácsokat fogunk nyújtani nektek a megfelelő forgószék kiválasztásával kapcsolatban

Mechanika

A hintamechanikás forgószékek, bár rendkívül csábítók, sajnos nem minden esetben biztosítják a megfelelő kényelmet, amely szükséges lenne egy 8 órás munkavégzéshez.

A mechanikájukból adódóan kevés állítási lehetőséggel rendelkeznek, ezáltal nem tudja mindenki a maga kényelme szerint beállítani ezeket a termékeket. Jogosan merül fel tehát a kérdés ilyen esetekben, hogy milyen széket érdemes akkor kiválasztanunk a hosszantartó munkavégzés mellé?

Mindenképpen érdemes a szinkronmechanikás forgószék alternatívát választanunk. De mit takar ez a szó pontosan? Azoknak a székmechanikáknak az összefoglaló neve, amely segítségével a szék háttámlája és ülőlapja egyidejűleg és egymáshoz képest összehangoltan, azaz szinkronban mozgatható.

A mozgatás itt döntést jelent, mégpedig úgy, hogy a háttámla nagyobb szögben, általában 20-45 fok között, míg az ülőlap kisebb szögben, jellemzően 5-15 fok között dönthető. Tulajdonképpen ez a klasszikus szinkronmechanikás szerkezet legfőbb jellemzője. Minél több állíthatósági lehetőség van egy széken, annál jobban lehetővé teszi az eszköz személyre szabhatóságát.



 

A szék anyaga

Anyagok tekintetében a testet rugalmasan követő, jól szellőző, hálós székek jelentik ma a trendet. Ezek között is található több remek szinkronmechanikás forgószék. A fenti szempontok fokozottan fontosak, amennyiben hosszú órákat töltünk rajta. Érdemes nagyon komolyan vennünk a kényelmi szempontok mellett, a megfelelő szellőzést is.

Minél drágább, annál jobb?

 

A magas ár nem minden esetben jelenti azt, hogy a számunkra legmegfelelőbb darabot választhatjuk ki. Funkciója szerint inkább érdemesebb letenni a voksunkat a megfelelő forgószéket. A szükségleteink határozzák meg, hogy pontosan mire lesz szükségünk.

Ahogy már korábban leírtuk a hintamechanikás székek, bár rendkívül kényelmesek, egyáltalán nem biztos, hogy a legjobb megoldást jelentik egy hosszútávú munkavégzés esetén. Rövidtávra viszont lényegesen kényelmesebb lehet a hintamechanikás verzió.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy az ár nem garantálja számunkra, hogy tökéletes széket választjuk ki. Azt viszont mindenképpen fontos megemlíteni, hogy ha hosszantartó minőségű széket szeretnénk beszerezni érdemes nem az olcsóságot tekinteni elsődleges szempontnak.

Nem is beszélve a szék terhelhetőségéről. Tekintsünk egy befektetésként erre a kérdésre, hiszen ha jól működő, kényelmes és stabil tartású széket vásárolunk, nem csak a közérzetünk lesz jobb, de hosszabb ideig is tart majd a szék.

Kényelmes és könnyen beállítható, stabil forgószék kínálatunkat itt találhatod meg.

Köszönjük, hogy elolvastad!