Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Fali tükör

Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

Fali tükör - Különböző keretekkel
Különleges hangulatot teremthetsz otthonodban, ha többféle keretű, színes, ezüst, arany, dekor vagy akár szintén tükör keretes tükrökkel dobod fel otthonodat!
Néhány modell vízszintesen és függőlegesen is falra akasztható, így biztosítva a helyiség megújulását! 

Teremts különleges hangulatot egy fali tükörrel!

Amikor a lakberendezésről beszélünk, akkor nyilvánvalóan mindenkiben felmerül egy vízió, hogy egy tulajdonképpen mit is jelenthet.  Azonban sokan vannak, akik bizonyos részletek felett elsiklanak, mondván ez felesleges, nem érdemes vele foglalkozni. Pedig, ha már belevágsz és úgy döntesz, hogy egyedül vagy éppen lakberendező segítségét kérve felújítod a otthonod, akkor fontos lehet, hogy a nagyobb dolgok mellett a kisebb megbúvó részletekre is oda figyelj. Ilyen apró részlet például a tükör kérdése. Egy jól megválasztott tükörrel, ugyanis különleges hangulatot teremthetsz az otthonodban. Hogy miként? Máris mutatjuk!

Ne feledkezz meg róla!

A tükrök kérdése sokszor elhanyagolható kérdésnek tűnik, pedig, ha lakberendezésről van szó, akkor ez egy olyan dolog, amiről nem éri meg megfeledkezni. Egy jól megválasztott fali tükör ugyanis képes lehet optikailag megnövelni a teret, ezzel pedig gyakorlatilag az egész helyiség összképét megváltoztathatjuk. Ez pedig azért lássuk be egy kicsi garzon vagy éppen panel lakás esetén nagyon is jól jöhet. Emellett dekorációs elemként is a lehetőségek tárháza: a kicsi tereket megnöveli, a sötét tereket fénnyel tölti meg, az eleganciáról pedig már nem is beszélve. Manapság a lakberendezői berkekben is hatalmas népszerűségnek örvend, gyakorlatilag nincs olyan helyiség, ahol ne lehetne elhelyezni.

Hova kerüljön a Fali tükör?

A tükör kérdése azonban veszélyes is lehet, ha nem gondoljuk át alaposan a koncepciót. Óvatosan kell vele bánni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hova is kerül. Ha egy kicsit is érdekel a feng shui, akkor fontos lehet előtte átbogarásznod, hogy mit is tartanak a tükrökről és csak azután választani kedvedre valót.  A feng shui szerint ugyanis a tükröknek hatalmas szerepük van az energiaáramlásban, ha azonban megtaláljuk számukra a tökéletes helyet, akkor igazán lakájossá tehetik az adott helyiséget. Ráadásként akár még a fényviszonyokat is feljavíthatja, növelheti optikailag a szoba nagyságát és távol tarthatja a negatív energiákat is. Annak idején a régiek a tükörre egyfajta átjáróként tekintettek, úgy hitték, hogy ez az, ami összeköti a szellemvilágot, a mi világunkkal. Pont ezért a parasztházakban kizárólag a tisztaszobában tartottak tükröt, azt is megdöntve, azért, hogy a szellemvilág ne zavarja az ezen a világon élőket. Betegség vagy egy családtag elhalálozásának idején pedig letakarták, azért, hogy a lélek békében távozhasson és ne jöjjön vissza soha kísérteni. Persze ezek csak babonák és hála istennek, mára már szinte teljesen kezdenek kikopni a köztudatból, ennek köszönhetően pedig a fali tükör, mint design elem lépett elő.

Hálószobába kerülhet?

Ez érdekes kérdés, vannak ugyanis, akik teljesen elutasítják, mi azonban azt mondjuk, hogy okosan kell bánni vele, nem mindegy, hogy a hálón belül hova is kerül. Ha adott esetben kicsinyke szobáról van szó, akkor célszerű lehet ajtóval szembeni falra elhelyezni, így ugyanis optikailag megnövelhetjük vele a teret. A helytelenül elhelyezett tükör azonban erősítheti a belső feszültséget és akár álmatlan éjszakát is okozhat, így fontos, hogy úgy helyezzük el, hogy ne lássuk magunkat benne az ágyból. Ha azonban a feng shui híve vagy, akkor egyáltalán nem teszel tükröt a hálóba, ugyanis szerintük a hálóban elhelyezett tükör  felébreszti azokat az energiákat, melyek az álmatlanságért felelősek.

Na és a nappali?

A nappaliban már nagyon jó helye lehet. Itt  szinte már kötelező design elem. Érdemes lehet az ablakkal szemben elhelyezni, így ugyanis a lehető legtöbb fényt tudjuk becsalogatni az otthonunkba. Sőt, még jobb lehet, ha olyan helyre tesszük, ahol a csillár vagy gyertyák fényei is visszaverődhetnek rajta. Ha pedig már a feng shuinál tartottunk: ha van a nappaliban kandalló vagy kályha érdemes lehet fölé tükröt elhelyezni, ugyanis az itt elhelyezett tükrök a feng shui tanai szerint ugyanis  egyensúlyt teremtenek a térben.

Fali tükör a Fürdőben kötelező

Ezen nincs is mit magyarázni. A fürdőben a fali tükör funkcionálisan működik ugyan, de ettől függetlenül azért illeszkedhet a designba, nem kell feltétlenül a legegyszerűbb darab mellett letenni a voksodat.  A fürdőszobai tükörnek nagyon fontos, hogy jó megvilágítása legyen, hiszen jó eséllyel nőként itt fogunk sminkelni, férfiként pedig borotválkozni, így fontos, hogy arcunk legapróbb kis részleteit is megfelelően lássuk. Sokan felülről világítják meg a tükröt, ám szerencsésebb lehet, ha két oldalról kerül megvilágításra.

Ezenkívül persze a lakás egyéb pontjain is elhelyezhetünk tükröt. Egy dekor keretes  darab hagyományos és modern keretekben is gyönyörűen mutat. Lehet gyöngyfüzérrel, , Swarovsky kristállyal, vagy cirkónia kővel díszített, lehet hajlított tükrös, kristályos, vagy arany színű a szegélye. A dizájntükrök néhány modellje vízszintesen és függőlegesen is falra akasztható, így biztosan nem unod meg őket. Tükör 100% garanciával, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség hangulatába. Készen állsz választani óriási termékpalettánkról? Hidd el, nálunk száz százalék, hogy megtalálod, amit keresel, hiszen fali tükör kínálatunkban számtalan olyan darabot találsz, ami egészen biztos, hogy a te otthonodban is megállja majd a helyét, mind funkcionális, mind pedig design elem. Persze a tükör önmagában abban segít, hogy készülődés közben lecsekkolhasd, hogyan is festesz, de ezen túlmenően mára, mint dekorációs elem is bekúszott a mindennapokba, éppen ezért nagyon lényeges lehet, hogy egy ilyen szuper lehetőséget kihasználj és feldobd vele az otthonod különböző tereit.