Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Tükör

Lehet gyöngyfüzérrel, Swarovsky kristállyal, vagy cirkónia kővel díszített, lehet hajlított tükrös, kristályos, vagy arany színű a szegélye.
A dizájntükrök néhány modellje vízszintesen és függőlegesen is falra akasztható, így biztosan nem unod meg őket. 100% garanciával, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség hangulatába. Készen állsz választani óriási termékpalettánkról?:)

Tükrök a lakásban: ezért olyan fontos

A tükrök kérdése szintén egy olyan dolog, amit sokan elhanyagolnak, amikor a lakberendezésről van szó, pedig ha a tükröket ügyesen helyezzük el a lakás különböző pontjaink, akkor azok optikailag megváltoztathatják a helyiséget, sok esetben meg is nagyobbíthatják azt. Ez pedig lássuk be egy picike garzon vagy panel esetén nagyon jól jöhet, de persze a tükrök jól mutatna családi házakban is.

A tükör azonban veszélyes mezsgye. Óvatosan kell vele bánni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen és hova kerül, legalábbis a feng shui szempontjából biztosan nem mindegy. A feng shui szerint ugyanis a tükröknek hatalmas szerepük van az energiaáramlásban, ha azonban megtaláljuk számukra a tökéletes helyet, akkor igazán lakájossá tehetik az adott helyiséget. Ráadásként akár még a fényviszonyokat is feljavíthatja, növelheti optikailag a szoba nagyságát és távol tarthatja a negatív energiákat is.

Réges régen a tükröket egyfajta kapunak tartották, ami összeköti a mi világunkat a szellemvilággal. Éppen ezért a parasztházakban kizárólag a tisztaszobában tartottak tükröt, azt is megdöntve, azért, hogy a szellemvilág ne zavara az ezen a világon élőket. Betegség vagy egy családtag elhalálozásának idején letakarták, azért, hogy a lélek békében távozhasson és ne jöjjön vissza kísérteni. Persze ezek csak babonák és hála istennek, mára már szinte teljesen kezdenek kikopni a köztudatból, ennek köszönhetően pedig a tükör, mint design elem lépett elő.

Hálószoba tükrök

Ha a hálószobába szeretnénk a tükröt, akkor nagyon kell rá figyelni, hogy hova is tesszük. Ha például picike szobáról van szó, akkor célszerű lehet ajtóval szembeni falra elhelyezni, így ugyanis optikailag megnövelhetjük vele a teret. A helytelenül elhelyezett termék azonban erősítheti a belső feszültséget és akár álmatlan éjszakát is okozhat, így fontos, hogy úgy helyezzük el, hogy ne lássuk magunkat benne az ágyból. Ha azonban a feng shui híve vagy, akkor egyáltalán nem teszel tükröt a hálóba, ugyanis szerintük a hálóban elhelyezett bútordarab felébreszti azokat az energiákat, melyek az álmatlanságért felelősek.

A nappaliban a tükröt érdemes lehet az ablakkal szemben elhelyezni, így ugyanis a lehető legtöbb fényt tudjuk becsalogatni az otthonunkba. Sőt, még jobb lehet, ha olyan helyre tesszük, ahol a csillár vagy gyertyák fényei is visszaverődhetnek rajta. Ha pedig már a feng shuiról is szó esett és amennyiben van a nappaliban kandalló vagy kályha érdemes lehet fölé tükröt elhelyezni, ugyanis az itt elhelyezett tükrök a feng shui tanai szerint egyensúlyt teremtenek a térben.

A fürdőben a tükör funkcionalitásán túl igazán illeszkedhet a környezetbe, pláne, hogy ma már a fürdőszoba berendezésére is kiemelt figyelmet fordítunk.

A tükör otthonunk középpontjában

A fürdőszobai tükörnek nagyon fontos, hogy jó megvilágítása legyen, hiszen jó eséllyel nőként itt fogunk sminkelni, férfiként pedig borotválkozni, így fontos, hogy arcunk legapróbb kis részleteit is megfelelően lássuk. Sokan felülről világítják meg a tükröt, ám szerencsésebb lehet, ha a  két oldalról kerül megvilágításra.

A konyhában nem annyira érdemes ragaszkodni a tükrökhöz, ugyanis főzés közben létrejövő zsíros pára miatt szinte mindig piszkos lesz. Ráadásul logikusan belegondolva, minek is kellene a konyhába, hiszen ki hallott már olyanról, hogy valaki főzés közben nézegetné magát?

Ezenkívül persze a lakás egyéb pontjain is elhelyezhetünk tükröt. Egy dekor keretes darab hagyományos és modern keretekben is gyönyörűen mutat, valódi műalkotás. Lehet gyöngyfüzérrel, Swarovsky kristállyal, vagy cirkónia kővel díszített, lehet hajlított tükrös, kristályos, vagy aranyszínű a szegélye. A dizájntükrök néhány modellje vízszintesen és függőlegesen is falra akasztható, így biztosan nem unod meg őket.  100% garanciával, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség hangulatába. Készen állsz választani óriási termékpalettánkról?

Ha bármi segítségre lenne szükséged, keresd mindig segítőkész ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre.