Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Ez lesz 2023-ban az év lakberendezési színe!

2022.12.26 09:00
Ez lesz 2023-ban az év lakberendezési színe!

A festékgyártó cégek és lakberendezési szakértők minden ősszel megjósolják, hogy a következő évben milyen színek fognak dominálni a lakberendezésben. Míg a 2022-es év árnyalatai a természetközeli zöldek voltak, addig a 2023-as év az önkifejezésről és a nyugalomról fog szólni. Olvasd tovább a cikkünket, hogy megtudd milyen festék színeket jósoltak eddig a profik, és hogy ezek közül melyik lesz az év díjnyertes lakberendezési színe!

Az év legesélyesebb lakberendezési színe: Redend Point

A Redend Point a Sherwin-Williams festékgyártó cég jóslata, ami finom, semleges rózsaszín alap tónusokkal jelenik meg a bézs és a piros keverékében. Ez a pihenés, valamint a kikapcsolódás érzését kelti minden otthonban. Főleg az előszobák, folyosók színének szánják, mivel hívogató hatású, valamint az eltérő színű bútorok így figyelemfelkeltő fókuszpontot hoznak létre.

Találjuk meg a szépséget önmagunkon túl. A Redend Point egy olyan bátorító árnyalat, amely együttérzést kelt bármely térben. Ez a szín tökéletes választás azok számára, akik meleg, és örömteli, mégis semleges színt keresnek mind a belső, mind a külső terekben.” – jegyezte meg a Sherwin-Williams színmarketing-igazgatója.

Mivel kombinálható? A hagyományos fehérrel és a tojáshéj színével – klasszikus, mégis úttörő

Az év lakberendezési színének előrejelzése azonban 40 színt tartalmat, 4 különböző árnyalatú palettán – amelyeket az emberek és a terük természetes összefonódása inspirált.

Bútor ajánlatunk, ami tökéletes kombinációt alkot a színnel: Merlin éjjeliszekrény fehér és arany kombinációval. Elegáns, mégis visszafogott és stílusos választás. 

Az év második legesélyesebb lakberendezési színe: Black Canvas

A Black Canvas egy tiszta, frissítő, törtfehér árnyalat, ami könnyedén párosítható merészebb árnyalatokkal. Ez a hívogató, szinte üres szín lehetővé teszi az egyéniség és a kreativitás szabad áramlását. A fehér könnyen harmonizál a legkülönfélébb árnyalatokkal, beleértve a neutrális földszíneket és a pasztellszíneket is. Megalkotója a Behr díjnyertes festékgyártó cég.

„Ahogy 2023-ra tekintünk, megértjük, hogy a kényelem még mindig a tervezési döntések és stílus megnyilatkozások mozgatórugója lesz. A Black Canvas a legsokoldalúbb szín, és valóban egy tökéletes fehér árnyalat, így bármilyen lakásprojekt mozgatórugója lesz.” – nyilatkozott a Behr marketingvezetője

Mivel kombinálható? Élénkzölddel és kobaltkékkel – drámai hatást kelt, és azonnali hangulatjavulást idéz elő.

Bútor ajánlatunk, ami tökéletes kombinációt alkot a színnel: Vogue velvet kék fotel – a bársony és az arany elegáns kombinációjával stílusos teret hozhatsz létre.

További esélyesek: Vining

A Vining a kék és a zöld színeket ötvözi a nyugodt háttér érdekében. Ez a kortárs és a klasszikus színekhez egyaránt jól illik. Energizáló, mégis földhözragadt, és szó szerint bármilyen térben jól mutat. Nem szükséges a teljes fal festése, akár bútorokat, szekrényeket, díszléceket is festhetünk vele.

Mivel kombinálható? Fa és kő színekkel - így hangsúlyos és gazdag textúrát alakíthatunk ki.

Bútor ajánlatunk, ami tökéletes kombinációt alkot a színnel: Managua B vad tömör tölgyfa bővíthető étkezőasztal – nyers asztal lapján a vad tölgyfa csomók természetes megjelenése modern és nyugodt hangulatot hoz az otthonunkba.

Canyon Ridge

A Canyon Ridge egy narancsos-rózsaszínes festék szín, amely a falakon alkalmazva közel semleges színként viselkedik. A terrakotta divatos változatának is tekinthető, ami jó párost alkot az élénk kék színekkel.

Mivel kombinálható? A kékes és a kobalt színekkel – vibráló erejük van, ami modernné teszi ezt a klasszikus párosítást.

Bútor ajánlatunk, ami tökéletes kombinációt alkot a színnel: Lori kék bársony puff – modern és játékos megjelenésével minden otthon tulajdonos kedvenc darabjává válik! Kényelmes és stílusos!