Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Fa bútor az otthonunkban – miért válasszuk inkább fát?

2022.09.03 09:00
Fa bútor az otthonunkban – miért válasszuk inkább fát?

Rohanó világban élünk, ahol mindenki elfoglalt, és próbálja egyensúlyban tartani a családi és a munkai életét. Az otthonunk menedékünk, így, ha hazaérünk, szeretnénk, ha szépséggel, nyugodt és békés környezettel lennénk körülvéve. A fa bútor ezért sokak kedvence, mivel a finom tulajdonságai egy kis természetet hoznak be a lakásba, ami mindig terápiás hatású.

A fa bútor előnyei

A fa bútor esztétikus vonzerővel és egzotikus megjelenéssel rendelkezik. Egyszerű, mégis kifinomult módon adhat stílust és melegséget otthonának. A tömörfa bútor más anyagokkal kombinálva – például egy fa asztallap fém lábakkal – modern megjelenést hozhat létre a szobában.

A fa bútoroknak számos tulajdonsága van. Gyönyörű természetes szemcséi érdekes mintákat hoznak létre, amelyek minden egyes darabon egyediek. Ennek eredményeképpen minden darab egyedi műalkotássá válhat, és sokat hozzáadhat otthona berendezéséhez és hangulatához. Más természetes anyagokkal, például márvánnyal együtt a tömörfa bútorok rendkívül tartósak és egy életen át tartanak.

A fa bútorok típusai

Bár a legtöbben a tömörfa bútorokat részesítik előnyben, az MDF (közepes sűrűségű farostlemez) is népszerűvé vált az utóbbi években a textúrájuk, tartósságuk és megfizethetőségük miatt. Manapság a tömörfa és az MDF bútorok számosféle kivitelben kaphatók, hogy illeszkedjenek otthona belsőépítészeti témájához.

Egy ízlésesen megtervezett, tökéletesre polírozott bükkfa kanapé garnitúrával stílust varázsolhat a nappalijába.

Egészítse ki a megjelenést egy divatos és többrészes tömörfa dohányzóasztallal és egy fából készült elegáns és klasszikus fotellel!

Tegye teljessé a nappalijának a berendezését tömörfa könyves állvánnyal és egy olajozott tömörfa tölgy TV szekrénnyel!

Mivel kombinálható jól a fa bútor?

 A természetes stílus megteremtéséhez nem szükséges felforgatni a házat, elég bölcsen kiválasztani a bútorokat, a kiegészítőket és a burkolatokat, amelyek barátságosabbá és meghittebbé teszik a teret.

  •  Fa: ez az az anyag, amely a legjobban képviseli a természetes stílust. A bútorok mellett a fa ideális a falak és a padló burkolására is, amely funkcionális és dekoratív megoldást eredményez. Ez melegséget, ugyanakkor nyugodt hangulatot biztosít.

  • Pasztell színek: a természetet idéző pasztell színeket választva igyekezzünk minimalista, de kényelmes stílust választani. A nappaliba pasztell szövetkárpitozású foteleket, kanapékat ajánlunk a fa bútorok mellé.

  • Növények: egy növényekkel teli ház egy élettel teli ház! A konyhában vagy az étkezőben elhelyezve sokkal szebb dekorációs elemek a fa bútorok mellett, mint bármely más dekoráció. Nem mellesleg a fa bármely stílusához illenek!

Hogyan kell karbantartani a fa bútorokat?

A jó minőségű bútorok egy életen át tartanak. De akármilyen jó minőségű is a fa, az állandó használat miatt hajlamos a kopásra és a karcolódásra.

  • Mindig használjunk alátétet vagy terítőt, soha ne tegyük közvetlenül a bögréket, a forró és a hideg tárgyakat a fa felületre.

  • Óvjuk az esőtől, a közvetlen napfénytől, a kandallóktól és a szellőzőktől a fa bútort, mivel a hő és a fény befolyásolhatja a hosszú élettartamát.

  • Töröljük a port gyakran a felületéről, mivel a szennyeződések könnyen karcokat okozhatnak.

  • A friss fa illat megőrzéséhez tisztítsuk szódabikarbónás vízzel.

  • A kiszáradás ellen az újra olajozást és a gyantázást javasoljuk.

Kínálatunkban számos tömörfa és MDF bútorral találkozhat. Válogasson különböző stílusok és színek közül, találja meg az otthonához legjobban illő darabot!