Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Íróasztalok

Íróasztalok, melyek lehengerlő megjelenésüknek köszönhetően méltó kiegészítői lesznek az irodádnak. Többféle színben és méretben elérhető termékek, melyek téged is garantáltan levesznek majd a lábadról. Fehér, fekete és tölgy színben is rendelhetőek ezek a bútorok, így biztosan meg fogod találni azt a színkombinációt, amelyre szükséged van a tökéletes irodához. Asztalaink nem csak szépek, de prakikusak is. Számos tárolási lehetőséget kínálnak azért, hogy a lehető legjobban tudd rendszerezni az irodai holmikat. Skandináv, modern és klasszikus stílusú enteriőrbe is tudunk néhány remek alternatívát kínálni neked.


26termék 126
26termék 126

A tökéletes íróasztal kiválasztása

Amikor az irodai bútorzatról beszélünk, akkor első körben mindenképpen a funkcionalitás, mint olyan jut az eszünkbe, pedig a történet azért ennél jóval több összetevős. Legyen szó akár klasszikus irodai környezetről, akár home office-ról, a megfelelő íróasztal megléte gyakorlatilag elengedhetetlen, hiszen ez lesz az felület, ahol az időnk nagy részét töltjük, ahol az érdemi munkát végezzük, éppen ezért nagyon fontos, hogy a munkához mérten válasszuk ki a megfelelő méretű, illetve formájú asztalt.

méretét alapvetően meghatározza a szoba mérete és az is, hogy egyáltalán hány asztalt kell benne elhelyezni. Ha csak egy magadra kell gondolnod, akkor viszonylag könnyebb a feladat, de azért így is elég sok mindenre érdemes odafigyelned, mielőtt leteszed a voksod bármelyik mellett. Fontos, hogy olyan asztalt válassz, ami méretében tökéletesen illeszkedik a feladataidhoz, tehát, ha csak egy laptopon dolgozol, akkor nyilván opció egy kisebb méretű asztal, de ha például rajzokat készítesz, akkor a munkafelület értelemszerűen nagyobb kell legyen.

Milyen a jó íróasztal?

Egy jó asztal átlagos magassága 72-76 cm, amiknek az írófelülete nagyjából 120-180 x 60-80 cm. A jó termék kapcsán követelmény, hogy a használója kényelmesen le tudjon elé ülni, ne nyomja a lábait a fiók, ha pedig asztali számítógépen dolgozik, akkor a billentyűzet mellett kényelemesen elférjen a személy mindkét karja is. Ha ugyanis a karjaid a levegőben lógnak munka közben az előbb utóbb biztos, hogy zsibbadáshoz vezet majd, ha pedig túl közel van hozzád a monitor a szemed is könnyedén kiszáradhat.

A típus kiválasztásánál fontos kérdés, hogy asztali gépen vagy laptopon dolgozol-e, hiszen ez nagyban meghatározza a méretét. Aki asztali gépen dolgozik, annak olyan felületre lesz szüksége, ahol a monitor szemmagasságba tud kerülni, laptopnál viszont érdemes lehet egy állítható magasságú asztalban gondolkodni.

Ergonomikus íróasztal

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ergonomikus kialakítású asztalok. Minekután különböző termetűen vagyunk, ráadásként nagyon kényelmetlen is egész nap ugyanabban a pozícióban ülni, fontos lehet, hogy többféle állítható magasságú asztal legyen kapható a piacon. Van olyan opció, ahol akár a lábak tekerésével lehet magasabbra vagy éppen alacsonyabbra állítani az asztallapot, így akár állva vagy ülve is lehet mellette dolgozni. Vannak olyan ergonomikus kialakítású irodák például, ahol minden asztal különböző méretűre van állítva, így az ott dolgozóknak sosincs saját asztaluk, mindig oda ülnek, ahol éppen aktuálisan a legkényelmesebb nekik.

Ha laptopon dolgozol

Ha a munkaeszközöd az esetek nagy részében csak egy laptop, akkor célszerű lehet olyan termék mellett voksolnod, aminek dönthető a felülete, így ha például valamit írnod kell ”“ számlát ”“ akkor írás közben meg tudod dönteni az asztallapot, így pedig sokkal kényelmesebb lesz az írás, mint ha sík felületen próbálkoznál. Az ergonomikus mellett érdemes lehet egy ergonomikus székre is beruházni, hiszen ez egyfelől időtálló darab, másfelől tucatnyi egészségügyi problémát képes megelőzni. Ezek a darabok beruházásként vannak jelen, hiszen használatuk egy az egyben a te egészséges és kényelmed szolgálja. Egy felmérés szerint a megbetegedések akár 60 százalékkal csökkenthetők, amennyiben megfelelő ergonomikus kialakítású mind az asztal, mind pedig a szék, arról nem beszélve, hogy így a teljesítőképesség is növekszik.

Ha otthonról dolgozol

Ha home office dolgozol az íróasztal akkor sem elhanyagolható kérdés. Persze tudjuk, hogy a kanapén elnyúlva mennyire jó lehet dolgozni, de hidd el, hogy ez hosszútávon abszolút nem kifizetődő, mert egyrészt ellustulsz, másrészt minden porcikád fájni fog előbb vagy utóbb. Amennyiben otthonról dolgozol, akkor se legyél rest időt és energiát szánni a megfelelő munkasarok kialakítására. Egy elkülönített kis zug a lakásodban és máris olyan, minta irodai környezetben tevékenykednél. Hiszen attól függetlenül te ugyanúgy dolgozol, éppen ezért egyáltalán nem lehet elhanyagolható kérdés az iroda megléte.

Fontos, hogy az otthoni környezetben is olyan asztal mellett dönts, ami tökéletesen illeszkedik a munkádhoz. Ezenkívül fontos, hogy az asztal mellett elérhető távolságban legyen minden szükséges irat, illetve lényeges, hogy amennyiben sok adatot tárolsz papír alapon, akkor legyen fiók is asztalon, ahova ezeket rendszerezni tudod. Ezenkívül egy jó asztali világíts megléte is nagyon fontos, pláne ha példának okán rajzokat készítesz, hiszen ahhoz elengedhetetlen, hogy tökéletes megvilágításba kerüljön a munkafelület.

Az asztalt lehetőség szerint az ablak elé vagy mellé helyezd el, így ugyanis sok természetes fény éri majd a munkasarkodat. Fontos az is, hogy ne mögüled süssön be a nap, így ugyanis nem sokat fogsz majd látni a képernyőből.

Kínálatunkban rengeteg féle iroda bútor közül válogathatsz. Legyen szó klasszikus értelemben vett íróasztalról, számítógép asztalról, laptop számára megfelelő asztalról, nálunk gyakorlatilag a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Találhatsz nálunk fém vagy favázas kivitelt, de a stílusokat tekintve is rengeteg mindenre számíthatsz nálunk. Az üveg vagy magasfényű asztallapok is a rendelkezésedre állnak és olyan darabot is lehetőséged van választani, amin extra fiókok vagy tárolók kaptak helyet.

A lényeg, hogy a kiválasztásánál vedd sorra az igényeidet, vedd figyelembe, hogy milyen munkát is végzel és ezek alapján írj egy listát arról, hogy szerinted milyen is a tökéletes íróasztal. Hidd el, hogy ha ezek meg vannak és átláthatóvá válik számodra, hogy mit is szeretnél, sokkalta könnyebben választod majd ki azt a darabot, ami akár hosszú éveken át kiszolgál majd téged.

Szűrés
Ár
 (Ft)
46 868 Ft - 187 757 Ft
Íróasztal szín