Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

10 Hálószoba ötlet, melyeket garantáltan imádni fogsz

2020.10.16 09:00
10 Hálószoba ötlet, melyeket garantáltan imádni fogsz

A kisebb hálószobák esetében sokszor felmerülnek a nagy kérdések. Hogyan rendezzük be stílusosan? Mi a sok, és mi a kevés az adott dekorációból? Néhány apró trükk, beépített bútorok, szekrények megfűszerezve dekorációval, mely nem foglal sok helyet, könnyen egy nagyobb hálószoba illúzióját, érzését keltheti az otthonunkban. Legújabb cikkünkben érdekes és praktikus megoldásokat mutatunk be Nektek! Hogyan kell egy aprócska hálószobát berendezni.

1. Rejtett szekrények

 

Abban az esetben, ha szűk helyiségről beszélünk, érdemes megfontolni, hogy beépített szekrényt alkalmazunk. Számos megoldással találkozhatunk a piacon, melyek segítségével könnyedén tárolhatunk nagyobb mennyiségű ruhaneműt. Attól, hogy kis hálószobánk van, még nem törvényszerű, hogy kevés ruhánk is legyen.

A ruhaneműk tárolására remek megoldás egy stílusos és igényes fogas vagy szobainas beszerzése. Az okos tárolásnak köszönhetően úgy tárolhatunk nagyobb mennyiségű holmit, hogy közben változatlanul letisztult enteriőrt kapunk.

2. Használj ki minden sarkot!

Egy kisebb hálószoba esetében mindig érdemes törekednünk rá, hogy mindennek meg legyen a maga helye. Használhatunk lámpákat az olvasáshoz, hogy az állólámpa ne foglalja a feleslegesen a helyet. 1-2 sarokpolc elhelyezése is remek alternatíva lehet.

3. Polcok használata

Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre elegendő hely, a polc segítségünkre siet, melynek köszönhetően helyet tudunk megspórolni. Ezekre a polcokra elhelyezhetjük kedvenc könyveinket, tárgyainkat. 


4. Adj színt kiegészítők segítségével!

Egy letisztult, fehér szoba mindig lehengerlő érzést kölcsönöz használójának. Mindazonáltal függönyök, kiegészítők segítségével egy kis kontrasztos gyönyört csempészhetünk a helyiség hangulatába. A képen látható függöny remekül ellensúlyozza a szoba fehér színét. 

5. Emeletes ágyak

Egy kisebb belterű gyerekszoba esetében, természetesen nagy előnnyel jár az emeletes ágy használata. Mindamellett, hogy kifejezetten szeretik a gyerekek, jó megoldás lehet arra is, hogy helyet spóroljunk a segítségével.

6. Franciaágy

Használj bátran franciaágyat a kisebb helyiségekben is. A többi bútort elhelyezheted körülötte és értékes tárolási lehetőségeket is kínál. Sokan a franciaágy ágyneműtartójában helyezik el holmijaikat.

7. Engedd be a fényt!

Kisebb helyiségek esetén is érdemes törekedni rá, hogy minél több fény szűrödjön be az ablakon át. Sokkal tágasabb hatást kelt egy fényesebb szoba.

8. Könnyű szőnyegek

A letisztult, természetes színű szőnyegek ajánlottan preferáltak a kisebb helyiségekben is. Nem szabad, hogy túl feltűnő legyen, hatásosabb, ha stílusosan beleolvad a környezetbe. 

9. Tükröm tükröm

A tudatos dekorálás mindenképpen fontos tényező, ha szeretnénk egy helyszűkével rendelkező szobát ízlésesen feldíszíteni. A tükrök tökéletesen alkalmasak arra, hogy nagyobbnak lássuk a szobát, mint amekkora valójában. Ráadásul, ha több tükröt is használunk lényegesen fényesebbnek tűnik majd a szoba.

10. Természetes Színek

Törekedjünk rá, hogy inkább a természetes anyagokat, színeket részesítsük előnyben egy szűkös hálószoba esetében. Kiváló megoldás lehet a méltán népszerűvé vált skandináv bútorok használata. A természetes anyagokból készült bútorok remek megoldást nyújtanak. A természetes színű fotelek is rendkívüli népszerűségnek örvendenek a piacon. Mindemellett pedig találkozhatsz kiváló minőségű ülőgarnitúrával is.Reméljük, hogy sikerült inspirálnunk téged és nyújtottunk néhány klassz ötletet, hogyan rendezd be a kisebb hálószobádat. Ha bármi kérdés felmerülne vagy szeretnéd, ha segítenénk kiválasztani a tökéletes bútort, fordulj hozzánk bizalommal.