Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

A tökéletes dohányzóasztal megtalálása | Premiumbutor.hu

2020.10.16 10:13
A tökéletes dohányzóasztal megtalálása | Premiumbutor.hu

A dohányzóasztal kétségtelenül egy olyan mindennapi tárgy, amelyet rendszeresen használunk. Ennek ellenére sokan nem igazán tudják hova tenni a nevét:) Miért? Tulajdonképpen se nem dohányzunk rajta, se nem asztal igazán, mégis a dohányzóasztal nevet kapta. Legújabb cikkünkben egy kicsit jobban bele merülünk ennek a különleges bútordarabnak a történetébe és értékes inspirációkkal is szolgálunk olvasóink számára.

Dohányzóasztal kínálatunkat itt találhatod meg

A kezdet

Az 1750-es években, Angliában egyre inkább kezdett népszerűvé válni a délutáni teázgatás. Ebből adódóan természetesen felmerült az igény egy olyan asztalra, ahová a teáscsészéket le lehetett helyezni. Ebből a koncepcióból született meg végül az Európai dohányzóasztal elődje, a magas, több lábon álló, inkább kör alakú bútordarab. Ugyanebben az időszakban volt jellemző, hogy az ágyak mellé is helyeztek el asztalkákat, mely szintén hasonló célt szolgált. 

Dohányzóasztal kezdeti megjelenése

Történetünk kezdetéből kifolyólag nem is annyira meglepő, hogy az első dohányzóasztal alternatívák Angliából származtak. A Viktoriánus korban E. W. Godwin-nak köszönhetően született meg az első darab. 1868-tól kezdődően pedig már nagy tételben gyártotta is. Ezek az asztalok már nem voltak olyan nagyok, mint elődeik, körülbelül 70 cm magassággal bírtak. Azonban még így is lényegesen magasabb asztalok voltak, mint a korunkban jellemző 50-55 cm magasságú dohányzóasztal. 

Az anglo Japanese dohányzóasztalok

Az 1870-80-as években vált rendkívül népszerűvé az anglo japanese stílus. Természetesen ez is a dohányzó asztalokhoz köthető. Mivel egyre inkább elterjedtté vált a termék, ezzel egyenes arányban egyre alacsonyabbá is vált a magassága a piacon, ahogy már korábban említettük. A kezdeti stádiumban valahogy így nézhetett ki az anglo japanese stílus:

A dohányzóasztal népszerűsége

A tömegtermelésnek köszönhetően ezt a különleges bútordarabot szép lassan már nem csak kizárólag a gazdag rétegek engedhették meg maguknak. Szerencsére a közép és alsó réteg is hozzáférhetett ehhez a gyönyörű termékhez. Az új ipari technológiák megjelenésével fa mellett már előtérbe kerültek fém, kerámia, üveg és műanyag dohányzóasztalok is. Egészen így jutottunk el addig a pontig, hogy napjainkban már megszámlálhatatlan számú dohányzóasztal típussal találkozhatunk a piacon. 

Dohányzóasztal az irodádban

A legtöbb irodában szintén főszereplővé vált, hiszen minden esetben találkozhatunk egy olyan helyiséggel, ahol a vendégeket fogadják. Itt egy kanapé mellé ízlésesen elhelyezett dohányzóasztalon kívül másra már nincs is igazán szükség. Ebben az esetben sem a dohányzáshoz van köze, hanem ahhoz, hogy megfelelő tárolási lehetőséget biztosítson a kávés, vagy épp teáscsészék számára. Elmondhatjuk, hogy nem csak a lakossági felhasználás terén van jelentősége a dohányzóasztalnak, hanem cégek számára is rendkívül kelendő terméknek minősül.

Lássuk, milyen termékekkel találkozhatsz a kínálatunkban:

Fa dohányzóasztal

Természetesen kínálunk fából készült alternatívákat, hiszen rendkívül közkedveltnek számítanak a piacon. Kínálatunkban mind a modern, mind pedig a klasszikus stílusok kedvelői megtalálják a tökéletes alternatívát, így nem kell tartani attól, hogy nem találsz az otthonod hangulatához tökéletesen passzoló darabot. 

Isla

Stílusos minőséggel tudod lenyűgözni vendégeidet és barátaidat, amennyiben az Isla dohányzóasztalra esik a választásod. Tökéletes, minőségi laminált MDF-ből készült a termék.

 

Sia 

A Sia dohányzóasztal kiváló alternatíva a modern enteriőr gazdagítására. Különleges megjelenésével elkápráztatja a nappalid hangulatát. Praktikus kialakításának köszönhetően 1 db fiókkal van felszerelve, ezáltal számos tárolási lehetőséget is kínál, mindamellett, hogy a megjelenése is rendkívül reprezentatív.

 

Soho 

A Soho egy kifejezetten skandináv megjelenésű asztal, amely a letisztult formatervezésnek köszönhetően kiválóan alkalmas a modern otthonok díszítésére. 

Nevada

Elsősorban a klasszikus stílus szerelmeseit fogja elbűvölni a Nevada dohányzóasztal. Megjelenésével kifinomult eleganciát teremt minden helyiségben, ahol elhelyezzük. 



 

Bianka A

A Bianka A MDF dohányzóasztal, mind a klasszikus, mind pedig a modern enteriőr számára tökéletes alternatívát nyújt. Különleges, grafit színének köszönhetően könnyedén el tudod helyezni a nappalidban. Nem csak kiválóan harmonizál környezetével, de ki is tűnik belőle. 

Mariko matt fehér

Amennyiben dekoratív és egyben praktikus darabbal szeretnéd feldobni a nappalid hangulatát, jó választás lehet a Mariko dohányzóasztal vagy az előszobád megjelenését. A kiváló minőségű MDF biztosítja a hosszú élettartamot.



GODELA dohányzó asztal

Íme ismételten egy gyönyörű és strapabíró MDF-ből készült asztal, amely a modern otthonok leggyönyörűbb kiegészítője lehet. Sajátos formájának köszönhetően biztosan kitűnik a nappali bútorok közül.

Üveg dohányzóasztal

Az üveg dohányzóasztal kétségtelenül egy időtlen klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból. A mai napig remek kiegészítője a modern és a klasszikus stílusú otthonoknak. Lássuk, milyen gyöngyszemekkel találkozhatsz a kategórián belül.

Tessa dohányzóasztal 

A Tessa dohányzóasztal kiváló megoldás, ha szeretnél egyszerű és nagyszerű bútort a nappalidban tudni. Könnyen a figyelem középpontjában találhatod ezt a kiváló minőségű bútort.

Oslo S2

 

Az Oslo S2 termékünk mind dohányzóasztalként, mint pedig lerakó asztalként tökéletesen megállja a helyét. Különlegessége, hogy két darabos kivitelben rendelhető meg, melyek rengeteg tárolóhellyel gazdagítják a nappalid hangulat világát.

Lisa II

A Lisa II egy igazán elegáns megjelenésű dohányzóasztal, amely fantasztikus megjelenésének köszönhetően könnyen a nappali központi elemévé nőheti ki magát. Egyedi és modern formatervezésének hála azonnal magára vonzza a tekinteteket. Remekül mutat, mind a minimalista, mind pedig a modern enteriőr kiegészítésként.

 

Omega dohányzóasztal

Az Omega kétségtelenül az üveg dohányzóasztalok királya. Kiváló minőségű anyagokból készült,  igazán egyedi megjelenésével lehengerlő vizuális élményt csempész az otthonodba. Szinte lehetetlen szó nélkül elmenni mellette. Páratlanul strapabíró, hosszú éveken keresztül hűségesen kiszolgálja majd az igényeidet. 

 

Műanyag dohányzóasztal

A fa és az üveg mellett rendkívül népszerűvé vált a könnyen mozgatható műanyag dohányzóasztal is a vevőink körében. Nem is csoda, hiszen gyönyörű megjelenésével igazán különleges élményt nyújt a modern és letisztult otthonok kiegészítőjeként. Lássuk, milyen termékekkel találkozhattok ebben a kategóriában.

Omnia Dohányzóasztal 

Az Omnia dohányzóasztal kifejezetten a modern otthonok számára kínál izgalmas alternatívát. Vonalvezetése egyszerre letisztult és különleges ez adja a termék egyediségét. Nyűgözd le vendégeidet ezzel a különleges bútordarabbal!

Magino 

A Magino nem csak dohányzóasztalként, de lerakóasztalnak is kiváló alternatíva. Ezáltal nem csak az előszoba, de a nappali hangulatát is meseszéppé varázsolhatjuk. Különleges megjelenésével és strapabíró kialakításával egy igazán lenyűgöző designt alkot.



Konklúzió

Összességében elmondhatjuk, hogy a dohányzóasztal rendkívül széles felhasználási lehetőségeket hordoz magában. Használhatjuk az előszobában lerakó asztalként, mindemellett természetesen nappaliban és az irodában is kiváló alternatívát kínál. Sokszínűségének és praktikusságának köszönhetően egy igazán figyelemreméltó bútordarab, függetlenül attól a ténytől, hogy a nevével ellentétben nem sok szálon köthető a dohányzáshoz. 

Amennyiben szeretnéd a teljes termékpalettánkat megtekinteni, nézz körbe nálunk bátran!