Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Bohém játékosság - Ismerd meg az egyik legnépszerűbb lakberendezési stílust!

2020.10.16 12:29
Bohém játékosság  - Ismerd meg az egyik legnépszerűbb lakberendezési stílust!

A bohém stílusvilág rendkívül népszerű a lakberendezés horizontján, hiszen kedves, színekben gazdag megjelenésével lenyűgözi a kíváncsi tekinteteket. Alapvetően az irányzat célja a színek és formák kavalkádjának bátor, ám még ízléses felvonultatása.

Maga a stílus a bohém elnevezést a franciából angol nyelvterületre „vándorolt” bohemian szóból nyerte, amely szóval eredetileg (tehát franciául) a szintén színpompás öltözékekben járó és színes szőnyegekkel díszített „lakókocsi-falak” között élő vándor cigányokra is utaltak. A bohém stílusú szobák szinte csak úgy árasztják magukból a kényelmet és a harmóniát.

Ahhoz, hogy a bohém feltűnő színei ne legyenek ”œnyomasztóak”, érdemes a szobák falát fehérre vagy világosszürkére festeni. Ez a szín tökéletesen ellensúlyozza a többi szín között feszülő ellentétet. Ebből fakadóan érdemes elkerülnünk a fekete színt, mely növelné a színek között fellépő ”œfeszültséget”.

 

A színek különleges kavalkádján túl igen népszerűek a minták és a bútorok keveredése, tehát ne lepődjünk meg, ha színes geometrikus alkalomadtán kedves állatokat megjelenítő mintákkal találkozunk. A természet közelségét a sok szobanövény és vágott virágok is szolgáltathatják. Az ülőalkalmatosságok általában kényelmes, puha anyagúak, növelve az otthonosság érzetét. A spirituális elemek is rendkívül népszerűek a bohém stílus világában, bár ezeket nagyon sok esetben következetlenül használják. Jól megférhet például Buddha mellett egy feszület és egy indián álomfogó is. A füstölőkkel és gyertyákkal tarkított dizájn miatt elkerülhetetlenül felismerhetjük már az illatok esszenciájáról is.

Bohém Stílus Az Otthonunkban

A romantikus stílusjegyeket felvonultató megoldások mellett, megspékelhetjük a látványt néhány bontott elemmel is vagy újonnan lefestett bútordarabbal. Legyünk bátrak és válasszunk az egyéniségünkhöz tökéletesen passzoló bútort.

Abban mindenképpen egyetérthetünk, hogy a nappaliban zajlik az élet nagy része, ha az otthonunkról van szó. A stílus sok-sok különböző anyag kombinációjától lesz elragadó, tehát ne féljünk többféle különböző színes párnát és puffot használni a helyiségben.

A nappaliban legnagyobb a vendégjárás, érdemes a strapabíró anyagok használata. A bohémra jellemző tulajdonság, hogy a kisebb hibákat a szerzemények, tárgyak túlzsúfolásával tüntetik el vagy teszik kevésbé láthatóvá.

 

Az étkezőasztal terítésekor sem kell teljes mértékben szabályosan eljárjunk. A tányérokat kiválaszthatjuk különböző készletekből és ehhez kiváló kiegészítés egy színes, mintás terítő. A látványt dobjuk fel friss virágokkal.

Dekoráció

A bohém jellemzően az a stílus, ahol a dekorációt illetően szinte lehetetlen kifogyni az ötletekből. A lámpásokon, lampionokon, égősorokon és gyertyákon túl nagy szerepet kapnak a puha és kényelmes anyagok. Ahogy a legtöbb stílus esetében, itt is fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelő dekoráció kerüljön kiválasztásra. Az is nagyon különleges megoldás lehet, ha a konyhádba vagy a fürdőszobádba színes, mintás dekor csempét választasz, hiszen ez egyedivé teszi majd az egész helyiséget.

A bohém egy igazi csajos kuckót varázsol az otthonunkból, ezért, aki szereti a harsány színeket, a különleges tárgyakat és a némileg túlzsúfolt, de lehengerlő összhatású dekorációt. Mindenképpen remek választás, ha szeretnél valami egészen maradandót alkotni.