Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Dizájnos modern kristálycsillárok | Prémiumbútor

2020.10.16 12:56
Dizájnos modern kristálycsillárok | Prémiumbútor

A csillár külleme és stílusa

A valódi luxusnak számító, eredeti ólom kristályoktól csillogó kristálycsillárokat elsősorban nem a világítás miatt választunk, hanem azért mert bármilyen szobát új szintre képes emelni.

Leginkább a világítótest egyedi és különleges stílusa az, amiért sokan egy kristálycsillárt választanak egy közönséges mennyezeti lámpa helyett.

Ring Csillár Swarovski kristályokkal.

A vintage stílusú csillárok mellett egyre népszerűbbek a modern ízlésekhez sokkal jobban igazodó contemporary darabok. Elsősorban a játékosabb, színes kristályokkal díszített kristálylámpákat keresik a modern stílus kedvelői.

Manapság már temérdek különböző fajta csillár létezik, így bizonyára mindenki megtalálja a saját ízléséhez leginkább igazodót.

Melyik szobában nézne ki a  legjobban?

A helyszín nagyban befolyásolja, hogy milyen világítás is lenne a legoptimálisabb. A kristálycsillárokat tradicionálisan az előcsarnokban és az étkező asztal felett lógatták fel, de manapság már a legkülönbözőbb helyiségekbe is el szokták helyezni.

Például a hálószobában, a franciaágy felett elhelyezett elegáns kristálycsillár igencsak romantikus hangulatot teremthet, míg elég izgalmas végeredménye lehet egy fürdőszobában felszerelt falikarnak is.

Manapság ma már egy modern kristálycsillárnak bármely helyiségben megvan a létjogosultsága és csupán a fantáziánk szabhat határt, hogy hol és milyen stílusban alkalmazzuk a szobák dekorálására.

Hogyan és miből készül manapság a kristály?

Mindenképpen fontos az elején tisztázni azt, hogy a kristály üvegből készül. (Természetesen kivételt képez ez alól a hegyikristály.) A kristálycsillárok díszítésére használt kristályok természetesen jelentősen különböznek a poharakhoz vagy ablaküveghez használt üveghez.

A kristály ólom-oxidot (PbO) tartalmaz, amitől nem csak a súlya lesz nagyobb, de a fényt is sokkal szebben töri, mint a hagyományos üveg.

A kristály a legtisztább szilícium-dioxid - homok, nátrium, kálium-karbonát, minium és más anyagok összetételéből készül. Ezeket magas hőmérsékleteken olvasztják fel, hogy a legtisztább, makulátlan "olvadékot" képezzék. Ebből az üveg olvadékból formázzák, vágják és polírozzák az egyes darabokat.

Az ólom-oxid tartalom a csillárok kristályaiban fontos, ahogy a karát az arany tisztaságának mérésére szolgál, úgy az ólom-oxid a kristály minőség fontos összetevője. Minél több ólom-oxid van a kristályban, annál jobban tükrözi és töri a fényt és annál értékesebb lehet.