Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Kezelési útmutató rozsdamentes acélhoz

2020.10.16 15:08
Kezelési útmutató rozsdamentes acélhoz

Rozsdamentes acélból készült bútoraink rendkívül tartósak és strapabíróak, ezért ideálisak kültéri használatra. Emellett ráadásul kevés ápolást igényelnek és a szennyeződések általában könnyen eltávolíthatóak. Az alábbi tanácsok megfogadásával bútorai még tovább megőrizhetik eredeti minőségüket. 

A rozsdamentes acél rendelkezik egy szabad szemmel nem látható "passzív réteggel", amelynek segítségével az anyag taszítja a szennyeződéseket és korrózióvédetté válik. Oxigén felvételével ez a réteg bizonyos mértékig önmagát képes regenerálni. Ezt a folyamatot rozsdamentes acélhoz való  speciális tisztítószerekkel erősíthetjük.

Tisztítás

Tisztítás előtt a rozsdamentes acélt először vízzel öblítse le, ezáltal eltávolítja a port és a homokszemeket, amelyek megkarcolhatnák a felületeket. A kisebb szennyeződéseket egy vízzel higított tisztítószeres ronggyal mossa le, majd a felületet törölje szárazra. A ruha helyett használhat rozsdamentes acélhoz kifejlesztett szivacsot is, azonban kizárólag a puha felével. Mindig a csiszolás irányával megegyezően végezze a tisztítást.

 

Az erősebb szennyeződéseket szakboltokban kapható rozsdamentes acél tisztítóval kezelheti; utóbbit a tisztítás után vízzel maradéktalanul távolítsa el.

A rozsdamentes acél ugyan hőálló, de mi mégis azt javasoljuk, hogy a forró edényeket alátétekre helyezze.

A rozsdamentes acél tisztítására nem alkalmas:

    • Tisztító eszközök, mint kaparó, drótkefe vagy acélgyapjú

    • Surolóhatású tisztítószerek (megkarcolják a felületet)

    • Bútor- és egyéb fényezők (viaszréteget képeznek)