Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Lakberendezési stílusok - Hogyan érdemes berendeznünk az otthonunkat?

2020.10.16 15:46
Lakberendezési stílusok - Hogyan érdemes berendeznünk az otthonunkat?

Lakberendezési stílusok bűvöletében. Amikor új bútor vásárlásán gondolkozunk, általában arra kell fokozott figyelmet fordítanunk, hogy otthonunk éppen aktuális stílusához passzoljon, és növelje az egész lakás vagy ház színvonalát, összképét. De milyen stílusirányzatok vannak a piacon, és mit érdemes kiválasztanunk?

Hogyan tudjuk akár több stílus között variálni a bútorokat úgy, hogy közben lenyűgözően gyönyörű életteret teremtünk magunknak? Cikkünkben számos példát mutatunk be az ismert és közkedvelt stílusú bútorokra, valamint igyekszünk egy kicsit közelebb hozni hozzátok a különleges stílusirányzatokat. Lássuk, milyen lehetőségek között tudunk válogatni, ha szeretnénk növelni az otthonunk színvonalát.

Lakberendezési stílusok - Loft

A Loft története egészen a 19. századi Franciaországig nyúlik vissza. A második világháború ideje alatt a kihasználatlan gyárépületekbe művészek költöztek, és alakítottak ki Soho negyedeket. A lelakott épületekből próbáltak otthont alkotni maguknak, és megfelelően berendezni.

Tulajdonképpen ebből az életstílusból alakult ki a Loft, amely az utóbbi években rendkívül népszerű irányzattá nőtte ki magát Európában. A nagy belmagasság, az óriási ablakok és a fémes, hideg vonalak jellemzik leginkább ezt a nem mindennapi stílust. A Loft bútorok kifejezetten a férfias stílusú otthonokban jelennek meg leggyakrabban, de mindenkinek remek választás, akik szeretik a kicsit hidegebb, erősebb vonású stílusokat. Nézzünk néhány érdekes példát a stílusra vonatkozóan. A loft kétségtelenül különleges a lakberendezési stílusok között. 

Valentino Étkezőasztal

A fémből készült lábak és a hozzá tartozó bükk fából készült asztallap egy igazán érdekes és lehengerlő kompozíciót alkot. Stílusából adódóan a minimalista és a modern stílusokhoz is kiválóan tud igazodni.

LW-79 Függőlámpa Fekete

Egy kifejezetten loft stílusú lámpa, amely kiváló kiegészítője lehet az otthonunknak. Egyedi stílusával elvarázsolja vendégeink tekintetét. A fémből készült klasszikus megjelenésű lámpa visszahozza a régi idők hangulatát, ugyanakkor remekül párosítható a modern stílusvilágú bútorokkal is.

Rest Design Fotel Szürke

 

A Rest fotel különleges megjelenéséből adódóan könnyedén a nappalid ékkövévé válhat. A tipikusan loft stílusú ülő alkalmatosság nem mindennapi kialakításával és tartós masszív fémvázával biztosan hűséges társad lesz hosszú évekig az otthonodban.

Arrow Étkezőasztal 150 cm Tölgy/Fekete

Varázsolj hamisítatlan eleganciát az otthonod megjelenésébe a gyönyörű és stílusos Arrow étkezőasztallal. Tartós és időtálló darab, mely hosszú éveken keresztül fog tündökölni az étkeződben.

 

étkező,étkezőszék

New York Loft Függőlámpa

Ha szeretnénk olyan megjelenést kölcsönözni otthonunknak, amely nem csak iparias Loft, de modernebb környezetben is kiválóan megállja a helyét, nagyon jó választás lehet ez a kiváló minőségű mennyezeti lámpa.

Modern lakberendezés

A modern stílus nagyon hasonló a minimálhoz, azzal a különbséggel, hogy sokkal melegebb színárnyalatok jellemzőek rá. A barátságosabb hangulat miatt nem meglepő, hogy nagyon kedvelt stílusirányzat a lakberendezés és a belsőépítészet világában. A lakberendezési stílusok között talán a modern adja a legnagyobb játékteret a belsőépítészet világában.

 

Fano étkezőasztal

A Fano étkezőasztal kiváló kiegészítője a modern megjelenésű belső tereknek, hiszen modern és letisztult vonalvezetéséből következően lehengerlően gyönyörűvé varázsolhatjuk az ebédlőnket. Praktikus kialakításának hála, könnyen néhány mozdulattal 160 cm-ről 220 cm-re bővíthető, így kényelmesen helyet kaphat körülötte a család, vagy a baráti társaság.

A hozzá tartozó székek, szintén kiválóan harmonizálnak a modern környezettel.

Trista Dohányzóasztal Forgatható Fehér

A Trista dohányzóasztal jellegzetesen újkori megjelenésű bútordarab, mely kiválóan passzol az egyedi elképzelésekhez a lakberendezés terén. Ráadásul kedvünkre variálhatjuk a különböző szinteket, ezáltal változatos és izgalmas formákat alkothatunk belőle.

Tokyo Éjjeliszekrény

A műbőr kialakítás igazán kellemes tapintást kölcsönöz ennek a modern éjjeliszekrénynek. Mindemellett természetesen használhatjuk bármilyen letisztult közegben, ahová szeretnénk egy újabb mutatós és modern bútordarabot csempészni.

Bohém

Ez a stílus a világjáró ember bútorkészletét tárja szemünk elé, mely gondosan összeválogatott minőségi bútordarabból áll. Ezeknek a bútoroknak a színekben gazdag eklektikus elrendezéséből adódóan születhet meg egy vagány, színekkel teli megjelenés. Nevezhetnénk akár hanyag eleganciának is ezt a stílusos ”œrendetlenséget”, melyet a bohém képvisel. A lakberendezési stílusok között a bohém alapvetően a kissé kaotikus, ugyanakkor mégis összességében remekül összeillő irányzatot alkot.

Flod bárszék

A Flod bárszék megjelenése egyszerűen pazar! Ergonomikus kialakításából kifolyóan nem csak a bohém, de a modern stílusú otthonoknak is remek kiegészítője lehet. A ragyogó piros mellett középszürke, antracit szürke, fehér és zöld árnyalatban is megtalálható a kínálatunkban. Segítségével játékos vidámságot tudunk csempészni az otthonunk megjelenésébe.Jajo fotel

Szintén egy olyan bútordarab, amely egyedi és harsány megjelenéséből fakadóan kiválóan passzol a bohém stílus világhoz. Az eredeti fotelt 1958-ban Arne Jacobsen a Radisson SAS Hotel Koppenhága számára tervezte. A számtalan színárnyalat mellett választható szövet, textilbőr és valódi bőr kivitelben is. Hát nem lenyűgöző?

Városi modern

A városi modern a különböző lakberendezési és belsőépítészeti stílusirányzata között olvasztótégelynek tekinthető, mivel a minimalistától kezdve a loft és a századközépi modern stílus is fellelhető benne. Inkább az ipari design lágyabb verziójának nevezhetjük, ha szeretnénk egy mondatban megfogalmazni, mit is képvisel.

BA3 háromszemélyes kanapé

Ez a kanapé kimondottan a modern elegancia képviselője. Megjelenésével egyszerűen bearanyozza az újszerű otthonok nappaliját, ugyanakkor fellelhető benne egy kis klasszikus stílusvilág is. A kettő kombinációja pedig egy igazán érdekes lakberendezési stílust alkot.

Libra 2 könyvespolc fekete

A Libra egy igazán exkluzív megjelenésű könyvespolc, amely kiváló kiegészítője lehet a városi modern stílusú otthonoknak. Fiatalos stílusával és minőségi anyag használatával minden otthon előkelő darabja lehet.