Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Légy úrrá a szűk helyiségen. Hogyan rendezz be egy kisebb ebédlőt stílusosan?

2020.10.16 16:07
Légy úrrá a szűk helyiségen. Hogyan rendezz be egy kisebb ebédlőt stílusosan?

Azoknak, akik már megküzdöttek a nem túl tágas ebédlőkkel, szeretnénk hasznos tippeket nyújtani, hogyan lehet a térhiány ellenére stílusosan és ízlésesen berendezni a helyiséget. A megfelelő bútorok kiválasztásával és elhelyezésével könnyedén úrrá tudsz lenni ezeken a szobákon úgy, hogy egy igazán stílusos és irigylésre méltó ebédlőt alakítasz ki magadnak.

Közel 10 éve foglalkozunk prémium minőségű bútorokkal. Ez idő alatt felfedeztünk 4 kulcs stratégiát, melyek szinte minden étkező esetében tökéletesen működnek, függetlenül attól, hogy mekkora tér áll rendelkezésre
    1. Tegyél egy ízléses függőlámpát az étkezőasztal fölé, ezzel is kicsit elszeparálod a szoba többi elemétől az étkezősarkodat.

 

    1. Egy ízléses faldekoráció, kép vagy tükör kiváló választás az asztal felett szintén.

 

    1. Kövesd a helyiség hangulatát a designban, hogy minél összefüggőbb összképet alkothass.

 

    1. Használj világos árnyalatokat, így optikailag növelheted a teret. Légies pasztell árnyalattal ugyanaz a szoba sokkal tágasabbnak hat, mint sötét, erőteljes árnyalat esetén.
Most pedig nézzünk meg néhány kreatív elrendezésű étkezőt, hogy ihletet tudj meríteni belőle:

 

Étkező a sarokban Hozd ki a legtöbbet a rendelkezésre álló helyből! Kiváló megoldás, ha padot teszel az étkeződ sarkába, ezzel is helyet megspórolva. Ha egyébként egy nagyobb asztalnak nincs elegendő tér, próbálkozz egy hosszabb, de kevésbé széles asztallal, így több embert is könnyedén le tudsz ültetni, mégsem foglal túl nagy helyet.

A kevesebb néha több

Szintén egy rendkívül stílusos és praktikus megoldás egyben, ha a nappali egyik falához igazítunk étkező sarkot magunknak. A már korábban említett fali dekoráció és két kényelmes szék társaságában egy kicsi, de annál elegánsabb helyiséget alakíthatunk ki.

A kicsi igenis lehet lehengerlő

Imádjuk, amikor egy kisebb helyiségben drámaian feltűnő designt alakítunk ki. Tökéletes példa erre az alábbi képen lévő étkező, amely egy igazán ellenállhatatlan megjelenéssel büszkélkedhet. A mennyezeti csillár itt is kiváló választás ahhoz, hogy egy adott szobán belül az étkező mintegy különálló helyiségként jelenjen meg vendégeink kíváncsi tekintete előtt.

A kicsi lehet elegáns

Néha elegendő egy megfelelően elegáns asztalt kiválasztanunk, és máris feldobjuk vele az étkező hangulatát. A kép és a függő világítás mellett, bátran próbálkozzunk egy designban szintén passzoló szőnyeg használatával. Ezzel is ki tudjuk emelni az étkezőt.

Az Ablak melletti tér kihasználása

étkező,étkezőasztal,étkező garnitúra, asztal

 

Ha a lehetőség adott, hogy az ablak mellé helyezzük az étkezőnket, ne féljünk élni vele. A már korábban említett fal melletti elhelyezés egy kicsit tovább fejlesztve. Így gyönyörködhetünk a kinti tájban, miközben meghitt hangulatban megebédelünk. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, próbáljunk minél világosabb színű asztalt elhelyezni. A fény visszaverődésével optikailag tovább növelhetjük belső terünket. Fontos, hogy ilyen esetekben törekedjünk a kör alakú asztal használatára, mert sokkal ízlésesebben mutat majd.

Ebédlő a konyhában

Az alábbi képen pedig egy mediterrán stílusú konyhát láthatunk, ahol egészen egyedi módon kialakított étkező született. A konyhabútor kiegészítéseként is lehetőséget teremthetünk egy kreatív étkező kialakításához.

Sarokétkező második felvonás

Amikor tényleg nagyon minimális hely áll rendelkezésre, segítségünkre siet a bárszék és bárasztal, mellyel nem csak helyet spórolunk, de egyedi hangulatot is teremthetünk.

Összegzés

Reméljük sikerült egy kis inspirációt nyújtanunk nektek, hogyan lehet ízlésesen elhelyezni az étkezőt, ha nem áll elegendő tér a rendelkezésünkre. A piacon számos kiváló megoldással találkozhatunk, melyek segítségével igazán praktikus bútorokat tudunk használni az otthonunkban. Érdemes kiaknázni az étkező dekoráció lehetőségeit is, hiszen ahogy mi is leírtuk, drasztikus változást okozhat az ízléses világítás.