Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Milyen kerti bútor a tökéletes választás?

2020.10.19 09:12
Milyen kerti bútor a tökéletes választás?

Itt a kültéri szezon, ezért érdemes már most nézegetnünk a webáruházak kínálatát, ha szeretnénk még a nyárra beújítani egy remek kerti bútor garnitúrát vagy széket. De milyen is a tökéletes kerti bútor? Melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes figyelembe vennünk a kiválasztásnál? Milyen anyagokban gondolkozzunk, hogy hosszú élettartamú bútordarabokat vásároljunk? Cikkünkben szeretnénk még idény előtt hasznos útmutatással szolgálni nektek. Lássuk, milyen kerti bútor az, amelynek beszerzésén érdemes elgondolkodnunk.

 

Műrattan kerti bútor

A műrattanból készült bútorok mára már szinte megtévesztésig hasonlítanak a valódi rattanból készült darabokra. Az esetek nagy részében csupán az anyag érintése árulja el, hogy nem a trópusi kúszópálma hajlékony indáiból készült darabokkal van dolgunk. Előnye ezeknek a termékeknek, hogy egész évben kint maradhatnak a szabadban. Anyaga nem törékeny, nem fakul és rendkívül könnyen tisztítható.

Akár a kiömlött bort is pillanatok alatt le tudjuk törölni róla. Kiváló választás lehet bármilyen otthonba a műrattanból készült kerti bútor. A karbantartás szempontjából nyáron érdemes árnyékos helyen tárolni a bútorokat, télen pedig takarjuk le, ezzel is növelve az élettartamát.

Íme néhány nagyszerű példa műrattanból készült bútorokra:

ALPHA KERTI MŰRATTAN GARNITÚRA

Az Alpha kerti bútor kiváló választás lehet a nagy családi és baráti beszélgetések mellé. Kiváló minőségének köszönhetően nem kell tartanunk tőle, hogy a környezeti hatások kárt tesznek ebben a gyönyörű bútorban. Meglepően kényelmes választás a nyár esti borozgatásokhoz.

OMAN NAPOZÓÁGY

Egy igazán pompás napozóágy, ráadásul a háttámlái külön-külön állíthatók, így tökéletes kényelmet garantál mindenki számára.

Napkanapé

A manapság oly népszerűvé vált napkanapé műrattanból készült változata, igazán lenyűgöző kerti kiegészítő lehet a délutáni sziesztához. Megbízható társ egy romantikus novella mellé.

Teakfa

A Teakfa a klasszikus kerti bútor alapanyaga. A nagyobb hőingadozások következtében finom repedések keletkezhetnek rajta, de szerencsére a használhatóságot ezek nem befolyásolják. Színe fokozatosan patinásodik a környezeti hatások következtében.

Nagy előnye, hogy a zordabb időjárási viszonyok mellé is remekül alkalmazható, hiszen komoly ellenálló képességgel bír. Ápolása már egy kicsit több odafigyelést igényel, mint a műrattan kerti bútoroké. Évente 1-3 alkalommal érdemes olajjal kezelni, természetesen a használattól függően. Dörzspapírral, speciális tisztítószerrel a makacs foltok is könnyen eltávolíthatók róla. Télire kint hagyható, de érdemes huzattal védeni.

Nézzünk néhány példát Teakfából készült bútorokra is:

SOPHIE KERTI BÁRSZETT

Ha szeretnénk egy kis izgalmat vinni a kert hangulatába, érdemes fontolóra venni ennek a nem mindennapi kerti bútornak az alkalmazását.

TREVISO KÜLTÉRI TEAKFA KONYHABÚTOR

Hű társ a nagy családi sütögetések és a kerti étkezések alkalmával. A Treviso tipikusan olyan bútordarab, amely kifejezetten kültéri használatra készült.

Textilén

A modern kerti bútorok váza általában légiesen könnyű szokott lenni, nagyrészt porfestett alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A textilén szövet rugalmas, szintetikus szálból készült, speciálisan kültéri használatra lett kifejlesztve. Előnye, hogy nagyon jól bírja a napsütést és könnyen mozgatható. Ráadásul az új polietilén anyagok könnyedén és gyorsan tisztíthatók.

CANNES ALUMÍNIUM VÁZAS NAPOZÓÁGY

Könnyen mozgatható, igényes és stílusos napozóágy, amely hosszú éveken keresztül kiszolgál majd. Letisztult megjelenésének köszönhetően több különböző stílusú teret is feldob.

VIOLA ALUMÍNIUM VÁZAS TEXTIL KAROSSZÉK

Fehér porszórt alumínium váznak köszönhetően rendkívül strapabíró és hosszú élettartamú darab, erős tartással. Az ülés és a háttámla textilből készült, így tökéletes kényelmet biztosít nekünk.

Köszönjük, hogy elolvastad bejegyzésünket, reméljük sikerült hasznos információkkal szolgálnunk!

Ha bármi kérdés felmerülne, fordulj segítőkész ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal!