Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Rajtad kifognak a lapra szerelt bútorok? | Prémiumbútor

2020.10.19 11:05
Rajtad kifognak a lapra szerelt bútorok? | Prémiumbútor
Rajtad kifognak a lapra szerelt bútorok?
Ki ne élvezte volna már az online vásárlás előnyeit otthon a kanapén elnyúlva?! Mondhat bárki bármi pro és kontra, a webes rendelések korát és virágzását éljük, kényelmes, egyszerű és gyors megoldás. Persze mindig ott a ’ mi van, ha nem olyan lesz, mint a képen’ örök dilemmája, de erre a termékcsere vagy a pénz visszafizetési garancia nyújt megoldást.

És ismerős az a szitu, amikor szól az asszony, hogy kéne egy új szekrény a gyerek szobájába, vagy egy új komód a hálóba? Fogod magad, felcsapod az Internetet, és lázasan keresed a megfelelő garnitúrát. Persze elfáradhatnál a helyi bútorszaküzletekbe is, de ad 1: kinek van erre ideje, ad 2: úgysincs akkora választék, mint a webáruházak kínálatában, ad 3: a neten úgyis minden olcsóbb. Így marad a „Google a barátunk”, és jó eséllyel pár napon belül egy új gardrób büszke tulajdonosa leszel.

A részletekkel már ki törődik, a lényeg, hogy végre megérkezik a választott darab, megkapod a számlát, átadod a pénzt, a futár felcipeli és te elégedetten átveszed a kartonba csomagolt, várva várt vadonatúj, lapraszerelt szekrényt. Lapraszerelt??!!

Ez lehetetlen, elsápadsz, lever a víz, biztos a kisbetűs részben volt. Gyöngyözik a homlokod, de nem az örömtől. Jön az asszony a gyerekkel, néznek rád elképedve, hogy akkor most mi lesz. Veszel egy nagy levegőt, és már adod is a magabiztos választ: Bízd csak ide, nekem ez nem kihívás!

A legélesebb almapucoló kiskéssel elnyiszálod a műanyag kötöző zsinegeket, amikor a földre hullanak, a doboz kinyílik és eléd tárul a bútornak egyáltalán nem tűnő tárgy minden kis porcikája egymásra halmozva. Pompás, innen szép nyerni!

De leesik egy papírfecni is, ami most életet menthet: az összeszerelési segédlet. Mivel technika órán megvolt a négyesalá, így van valami halvány fogalmad arról, hogyan értelmezd egyáltalán a rajzot. Az meg a non plus ultra, hogy a család előtt most nagyon meg kell villantani a maszkulin énedet, a férj, az apa, aki a két kezével összeszerel egy igazi ruhásszekrényt. Rajtad a család szeme: adottak az alkatrészek milliónak tűnő elemei, a lelkesedésed és a feltételezett minimális kézügyességed.

És hogy állsz a szerszámokkal? Ezekre az eshetőségekre nagyon fontos, hogy rendelkezz megfelelő szerszámkészlettel, mert sosem tudhatod, mikor jön jól az akkus csavarhúzó, az imbuszkulcs vagy egy kalapács a háztartásban.

Persze sokkal kényelmesebb lett volna, ha nem a kanapéról rendelgetsz, hanem besétálsz a boltba, kiválasztod a terméket, kiszállítják, beállítod a helyére és hátradőlsz.

Ez így bizony most melósabb és időigényesebb, de a szerelés közben átélt adrenalinfröccsöt és a kétkezi munka örömét senki nem veheti el tőled. Így hát neki látsz, „legózol” az elemekkel, forgatod az összeszerelési útmutatót, bőszen csavarozol, de az érzés, amikor a végén az izzadságos munkával összeállított remekművedre elégedetten tekintesz, az mindenért kárpótol.
Megy ez, mint a karikacsapás, süt az önbizalom az arcodról, a jól összeválogatott szerszámkészleted birtokában nincs többé lehetetlen a számodra.