Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Szuper tippek a stresszmentes karácsonyi vásárláshoz

2020.10.19 12:34
Szuper tippek a stresszmentes karácsonyi vásárláshoz

Persze tudjuk, hogy így karácsony előtt néhány nappal ez teljességgel lehetetlen vállalkozásnak tűnik, pedig hidd el, hogy egyáltalán nem az. A karácsony közeledtével nyilvánvaló, hogy egyre többször aggódunk amiatt, hogy nem lesz majd elég időnk minden beszerezni, éppen ezért mai írásunkban szeretnénk neked néhány tippet adni ahhoz, hogy miként is lehet stresszmentes az idei ajándék vásárlás.

 

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Persze karácsony előtt laza egy héttel ez nagyon furcsán hangozhat, de hidd el most még van időd: most még nem kell fejvesztve rohannod, pláne, ha már időben kigondoltad, hogy kinek mit is szánnál. Szinte biztos, hogy te is már jó előre neki álltál kigondolni, hogy minek is örülnének a szeretteid, így most ezeket a gondolatokat csak le kell tisztázni és célirányosan felkeresni azokat az üzleteket, ahol ezeket az ajándékokat beszerezheted. Az is szuper, ha készítesz egy listát, ahova mindenkit felírsz, akit szeretnél meglepni, így egészen biztosan senki nem marad ki az idei ajándékozásból.

Ha kicsúszni látszol az időből

Nyugi, nincs még minden veszve! Egyfelől a boltok még 24-én is nyitva vannak, másfelől szuper ajándékokra bukkanhatsz például a neten. A webes vásárlás már csak azért is nagyon szuper, mert ott legalább elkerülheted a sorban állást és tutira nem kapsz majd sikítófrászt a hömpölygő tömegtől sem. Ha azonban az online rendelés mellett teszed le a voksodat, akkor alaposan nézd meg a szállítási időt, nehogy meglepetés érjen, te pedig üres kézzel ácsorogsz majd a fa alatt.

Inkább egyedül vásárolj!

Alapesetben azt mondanánk, hogy párban vagy többen menjetek vásárolni, de a karácsonyi őrületnél jobb, ha csak te vagy meg a gondolataid. Ha ugyanis jobbról balról hallasz valakit suttogni a füledbe, akkor könnyen elbizonytalanodhatsz egy-egy ajándékot illetően. Sokkal jobb, ha ilyenkor egyedül indulsz levadászni a meglepetéseket, így ugyanis biztosan nem beszél le vagy rá senki semmire. Fontos, hogy bízz a saját ösztöneidben, hiszen te ismered igazán azt a személyt, akinek a meglepetést szánod.

Funkcionális ajándékot válassz!

Igyekezz olyan ajándékot választani, amelyről tudod, hogy nem fog majd a szekrény mélyén porosodni. A praktikum vagy az élmény legyen az elsődleges szempont, mert a huszadik tányéralátétnek nem biztos, hogy bárki is örülne. Ha például tudod, hogy ajándékozott igazi könyvmoly, akkor puhatold ki, hogy mit olvasna szívesen. Vagy, ha tudod, hogy imád színházba járni, akkor lepd meg egy páros jeggyel, így azzal mehet el, akivel csak szeretne. A lehetőségek tárházak kimeríthetetlen, a kérdés csak az, hogy te miként tudsz játszani a kreatív lehetőségekkel.