Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Vintage lakberendezés varázsa | Prémiumbútor

2020.10.19 13:08
Vintage lakberendezés varázsa | Prémiumbútor

A vintage hangulat egy kicsit mindenkinek mást jelent. Ugyanakkor néhány dologban minden otthonban ugyanazt teremtheti meg. A vintage harmóniát ad nekünk azáltal, hogy rendezettséget és csendes állandóságot hoz az otthonunkba, az életünkbe.Nem minimalista stílus, mégis, mivel a nappalit és hálót borító textíliák, a konyhai készletek és a fürdőszoba is vintage hangulatú, ezáltal az otthonunk egységet, egy csendes, nem harsogó romantikát és nyugalmat biztosít nekünk.Mindennek meg van a helye, mindennek meg van a készlete, minden tartozik valahová. Erre vágyunk mi magunk is. A színek nyugtatják a szemet, és a lelket is. Békét, harmóniát és összeszedettséget varázsol nekünk a vintage lakberendezés, ha megfelelően csináljuk. Érdemes minden lakrész hangulatát és színeit előre meghatározni, hogy ne ugyanolyan, de azért vintage legyen.

 

Vintage lakberendezés alapjai

A nappaliban és a hálószobában a legkönnyebben úgy teremthetjük meg a vintage hangulatot, ha textileket használunk, a megfelelő mintában, a kiválasztott helyeken. Ágytakarók, díszpárnák, lámpaernyők.

kép: ágytakaró

A vintage lakberendezés egyik oszlopos pillére, a kellemes hangulatú lámpaernyők és lámpa búrák. A textilből készült barátságos kisebb – nagyobb lámpácskák. A pasztellszínek, és a romantikus minták megteremtik azt a jóleső, végre hazaértem, itthon vagyok hangulatot, melyre nagyon vágyunk egy-egy fárasztó nap végén. A leggyakoribb minták, a szemünknek kedves virágok, pillangók, szívecskék. Nem harsányan, hanem inkább szívhez szólóan, az állandóságot sugározzák a szépséges lámpák, a nappali garnitúra és a hálószoba bútor kiegészítőiként.

kép: Textil Lámpabúra Hímzett Pillangós - Clayre-Eef

Lámpabúra

A lámpák mellett, a második hangulatteremtő vintage eszköz, a csendesen, de jól láthatóan elhelyezett párnák. A nappaliban egy-egy párna egyszerre szolgálja a kényelmet, és a hangulatot is. Érdemes színben a bútorhoz és a lámpaernyőkhöz igazítani.

Vintage lakberendezés kiegészítők

A textilek mellett fontos kiegészítők azok a kisebb nagyobb tárgyak, melyeket a falra és a polcokra teszünk. Képkeretek, faliképek, órák.

Ha vintage hangulatát szem előtt tartva válogatjuk össze ezeket a kis tárgyakat, akkor nagyon szép keretet adhatunk velük az egész lakásnak.


Ébresztő órakép: Ébresztő óra

Konyhai tálalás vintage módra


Az étkészletek kiválasztása hosszú folyamat, hiszen a család minden tagjának van kedvenc színe, motívuma. Érdemes egy formavilágból választani, például fehér alapon hasonló színű virágok. A levendula és a rózsa teljesen más hangulatot ad, ezért ne keverjük őket egyetlen tálalás alatt.


A levendula inkább nyugalmat hoz, a rózsás minták pedig a romantikus lehetőségek hangulatát adják. A levendula pihentet, a rózsák inkább lendületbe hoznának. Ha mindkettő nagy kedvenc, akkor a reggeliző készlet legyen inkább rózsás, az esti teázós szett pedig levendulás.

Az ebédhez pedig válasszunk maszkulin kék mintákat, hogy a férfiak is jól érezzék magukat az asztalnál.

A konyhai vintage hangulatot nem csupán a komplett étkező és tálaló készletek adják, hanem az apróságok is. Az ablakban elhelyezett tároló edény, amiben fűszernövény fejlődik. A hűtő mágnes, ami egy családi fotót tart. A konyha szerte szépen összehajtogatott konyharuhák látványa. A kerámia kávézó-, és teázó készlet az asztalon, bennünket várva.

Vintage étkezés, kávé és tea varázslat


A napunkat megalapozó reggeli teát, kávét egy olyan hangulatos szertartássá is varázsolhatjuk, ami különlegesen békés és akár vidám energiákkal tölthet fel minket. Hiszen maga a mozdulat, amikor meggyújtunk egy mécsest a teáskanna melegítőben, máris kizökkent a rohanó modern életstílusból.kép: Home Sweet Home Porcelán Teáskanna Melegítővel

Amikor a kávécsészénket nem az asztalra csapjuk le, miután felhörpintettük az életmentő koffeint, hanem lassú mozdulattal a porcelán tányérkára, amit kávés alj-nak nevezünk, akkor az egy mintát adhat nekünk, egy lassabb, az élet szép pillanataira odafigyelni képes élet-mintát.

kép: Porcelán Kávéscsésze + Alj, 300ml - R2S KitchenBasics

Vintage a rejtett helyiségekben is


Gyakran megfeledkezünk róla, pedig a minden napjaink része az egyik „rejtett helyisége” a lakásnak. A kamra, vagy spejz. Itt van a legtöbb lehetőségünk arra, hogy a rendmániának hódoljunk, és feltöltsük a polcokat gyönyörű vintage tároló dobozokkal, melyeknek a feliratait mi magunk választhatjuk ki, a saját, egyedi kamránknak megfelelően.

A kamra méretétől függően, itt megfér egymás mellett többféle mintázatú, hangulatú tároló szett is. Sőt, kialakíthatjuk úgy, hogy minden polcon más készletet használunk. Elképesztő, hogy a rendezett szépség milyen sokat hozzá tud tenni az általános komfortérzetünkhöz.

R2S KitchenBasics

kép: R2S KitchenBasics

Vintage hangulat a fürdőszobában

A fürdőszoba az a helyiség, ahol kötelezőnek kellene lenni a vintage szervezettségnek. Mert a fürdőszoba az őskáosz helye. Ezért érdemes mindent a megfelelő tárolóba tenni, és az még jobb, ha mindenre rá van írva, hogy mire való.

Próbáljuk ki, mennyire más hangulatú, ha a szappanadagoló nem átlátszó műanyag, ha szépen festett kerámia.

A fogkeféket helyezzük a tartóba. Kipróbálni sem kell, hogy mennyivel másabb érzés, ha nem az összekent mosdó széléről szedjük össze, mielőtt fogkrémet tennénk rá.


kép: Kerámia Fürdőszoba Szett 4db-Os

A kerámia fürdőszoba szetteket többnyire a vidéki, rusztikus hangulat, vagy a virágos romantika ihlette. A fürdőszobai kerámiák uralkodó színe inkább „vizes” fehér és kék.

A szettekben található szappantartó vagy szappanadagoló, fogmosó pohár és fogkefe tartó, és egy alátét. Ha nincs elegendő hely egy szett számára, akkor a legfontosabb, hogy fogkefe tartó, és szappantartó legyen.

Szennyes zsák vintage színekben

A fürdőszoba másik kényes pontja, a szennyes ruhák tárolása. Műanyag kosár helyett használj rusztikus, pamut zsákot. Varázsolj rendet hangulatosan. A szennyes zsák vízhatlan, húzózsinórral és kötélfogantyúkkal könnyített használatú.

kép: Szennyeszsák - Stir It Up

Összegezve

A vintage az életünk minden területén jelen lévő hangulatot, életstílust jelent. A tárgyak szintjén leginkább a lakásunkban és a munkahelyen tudjuk megjeleníteni. Az otthonunk minden helyiségét elvarázsolhatjuk, kezdve az apróságokkal, mint egy díszpárna, vagy egy óra a falon. Folytatva az ágytakarókkal, lámpaernyőkkel.

A konyhában nem csupán az étkészlet vintage, de a reggeli kávéhoz és az esti teázáshoz is élet-kedvelő perceket teremthetünk magunknak ezzel a stílussal. A család minden tagjának legyen kedvenc bögréje, tányér-mintája, és ebből természetesen a férfiakat sem hagyjuk ki. vannak direkt férfias színek, férfiasan stramm kinézetű bögrék, tányérok is.

A kamrát megtölthetjük a szívünknek kedves mintázatú tároló dobozokkal, melyekre saját kollekcióban összeváltogathatjuk a feliratokat is.

A vintage életforma begyűrűzik a fürdőszobába is, és ha hagyjuk, elegáns rendet teremt ott is. A fürdőszoba szettek a mosdó környéki káoszt számolják fel, és csendes higiénikus tisztaságot ad. Ezen kívül a szennyes ruhák életét is megkönnyíti, mert a szennyes zsák egyben tartja és épségben a mosógéphez juttatja a ruhákat, veszteség nélkül.

És végül, a vintage varázslatot megoszthatjuk barátainkkal, szeretteinkkel is, apránként ellátva őket, a romantikát, rendet és nyugalmat adó vintage tárgyakkal. Egy ágytakaró vagy lámpaernyő meglepő, ám nagyon kedves ajándék lehet bármilyen alkalomra és remek kezdet a vintage varázslat útján.