Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Miért szuper karácsonyi ajándék a hintaszék?

2022.12.16 13:00
Miért szuper karácsonyi ajándék a hintaszék?

Forrócsokoládé, vaníliás gyertyák, fatüzelésű kandalló és persze a sütőben melegedő jellegzetes sütemények illata... Ismerjük, hogy hol nyikorognak a padlódeszkák és azt is, hogy hol rejlenek az édességek. Ez a melegség és komfortérzet csakis a nagyszülők házában fordulhat elő. Hogyan hálálhatjuk meg a szeretetüket karácsonykor, milyen ajándékot kapjanak? Tudtad, hogy a hintaszék az idősek kedvenc bútordarabja?

Az otthonunkat részben a bútorok teszik egyedivé. A bútoraink megmutatják, hogy kik vagyunk, mivel ugyanolyan személyesek, mint akár a fotók a falakon. Ha bútorokat vásárolunk a szeretteinknek, akkor egy adott személybe, és annak az életterébe fektetünk be.

A hintaszék kiválasztása

Bútorajándék vásárlása esetén ismernünk kell a megajándékozott ízlését, az otthoni környezetét és a színeket, amelyeket szívesen épít be a dekorációkba.

 

Melyik a legjobb anyag, amiből egy hintaszék készülhet?

 A hintaszékek esetében a legfontosabb tényező a tartósság és az alapvető kényelem. Nem hanyagolható el a kárpitozása, a típusa, valamint az ára sem. A nagyszülők főleg az olyan puha és komfortos kialakítású ülőgarnitúrákat preferálják, amelyek hosszú, többórás használat mellett is kényelmesek maradnak.

 

Tartós és hagyományos – a tömörfa hintaszék

Ahogy a neve is mutatja, a tömör fák (mint például a dió és a nyírfa) tartósabbak, nehezen karcolódnak, nem horpadnak be, mint a puha fák és a fémek. Ez a hintaszékek anyagának legkiválóbb választása. Stabil és kényelmes ülő helyet biztosítanak, emellett hagyományosak, ami a legtöbb otthon berendezéséhez könnyen illik.

Sötétbarna színű, hajlított, tömör nyírfa hintaszék. Puha kárpitozása és klasszikus, valamint rusztikus megjelenése miatt minden otthon legkülönlegesebb berendezése lesz.

Nem utolsó sorban a tartós kialakításuk miatt a több generáción át történő használatnak is ellenállnak.

Modern és klasszikus – a fém hintaszék

A fém hintaszékek előnye, hogy üreges kialakításúak, így könnyen mozgathatók, mégis rendkívül tartósak. Az elérhető stílusok és színek választéka bőségesebb, mint a tömörfa hintaszékek esetén. Stílusos kialakítása pozitív hatást gyakorol minden otthoni környezetre.

A fémből készült hintaszékek 10-15 évig, vagy akár tovább is eltarthatnak. Nem utolsó sorban megfizethetők. A kínálatunkban elérhető krómozott fém székek extra puha párnázással és minőségi kárpitozással rendelkeznek. A komfort fokozása érdekében lábtartóval ellátott hintaszéket is választhatsz!

Krómozott keretű, fém hintaszék, zöld színben. Extra puha párnázása mellett a lábtartója teszi hihetetlenül kényelmessé. Stílusos és modern darab!

Jót tesz a hintaszék az egészségnek?

Köztudott, hogy az ülő életmód rengeteg egészségügyi veszélyt rejt magában. A jó hír azonban az, hogy a hintázás korántsem tétlen tevékenység. A hintaszékben történő hintázás csökkenti a stresszt és a szorongást, fokozza a véráramlást, javítja az általános egyensúlyt, valamint enyhülést nyújt hátfájás esetén is. Ezáltal megállapítható, hogy még az idősek számára is rengeteg jótékony hatással bír!

Tömör diófa hintaszék. Puha és egzotikus mintájú kárpitozása mellett a rusztikus vonalaival nyűgöz le mindenkit.

Hogyan kell a hintaszéket becsomagolni, hogy karácsonyi ajándék legyen belőle?

Első lépés: legyen otthon elegendő csomagolópapír és dekorszalag. A biztonság kedvéért beszerezhetsz többet, mint amennyire szükséged lenne.

Becsomagolhatod akár a bútor dobozát is – ami igazán egyszerű. Azonban mi a teendő, ha a bútor nem dobozban van? Nem kell túlgondolni, elegendő csupán egy szép masnival átkötni, nem szükséges a bútor teljes felületét csomagolópapírral lefedni.

Kínálatunkban könnyen megtalálhatod a tökéletes karácsonyi ajándékot! Kellemes ünnepeket és nézelődést kívánunk!