Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Őszi és téli trend a lakásban – örökzöld ötletek, amit nem mennek ki a divatból

2022.11.03 12:00
Őszi és téli trend a lakásban – örökzöld ötletek, amit nem mennek ki a divatból

Az otthonunk őszi és téli átalakítása egy olyan folyamat, ami apró, de fontos részleteket, színeket, berendezési tárgyakat és dekorációkat foglal magába. A 2022-es év számos újdonságot hozott magával a bútorok és a lakberendezés terén, amelyek közül az őszi és a téli trend tűnik ki leginkább.

Színek

A 2022-es lakberendezési trendeket jellemző színek határozott személyiséggel rendelkeznek: az erős, sötét és élénk színek állnak kontrasztban a semleges és finom tónusokkal. A szezon sztárja azonban az olívazöld. Ez a szín meleg és pihentető hangulatot teremt azokban a helyiségekben, ahol a fa az uralkodó elem. Nem mellesleg tökéletesen illik az olyan semleges színekhez, mint a fehér, és a hideg szürke, amik fényt és élénkséget árasztanak magukból.

A Panama étkezőszék minden otthon kötelező darabja. Kiváló minőségű velúr hatású szövettel van borítva, ami az olíva legstílusosabb árnyalatában is kapható. 

Puha, kényelmes anyagok

A puha és kényelmes szövetek 2022 őszi-téli időszakának a kedvenc anyagai. Ez a meleg lágyság segít kikapcsolni és nyugalmat hozni a lakásba. Ráadásul olyan elegáns bájjal és személyiséggel ruházza fel az otthonunkat, ahol bármikor kényelmes menedéket találhatunk.

A Lord az egyik legpuhább és legkényelmesebb gyapjú garnitúra, amivel eddig találkoztál! Képzeld el milyen élmény lehet a foteljében egy meleg teát iszogatni, vagy sorozatot nézni!

Hozd be a természetet az otthonodba

Az anyatermészet tökéletes inspiráció, amikor színeket keresünk az otthoni belső terek díszítéséhez. Az őszi színsémát hagyományosan az élénk sárgák, a gazdag narancsok, a mélyvörös és a barnák alkotják, amelyekkel meghitt, földes hangulatot teremthetünk.

Ahhoz, hogy a belső tér kifinomult maradjon, a legjobb, ha a hagyományos őszi színeket használjuk, semleges háttérrel párosítva. Vagy egyszerűen használjunk világosabb őszi árnyalatokat.

Ha magabiztos vagy a lakberendezői képességeidben, ne ragaszkodj a finom árnyalatokhoz, használj merész őszi színeket, hogy kitűnj. Alternatív megoldásként hagyhatod, hogy a kinti őszi színek kiegészítsék a belső teret. Ha vidéki környezetben laksz, vagy egyszerűen csak fák vagy egy kert látható az ablakaidból, használd ki ennek az adottságait, és hozd be a kinti színeket.

Ha egy egész szoba átalakítása túlságosan megterhelőnek tűnik, összpontosítsd figyelmed az évszakot megtestesítő őszi dekorációk beszerzésére. Egy gyönyörű leveles tál segíthet az őszi hangulat elérésében anélkül, hogy túlzásba esnél.

 

Őszi hangulatú leveles tál taekfából

Egy kis kézművesség

Mit szólnál az őszi zöldségtermesztéshez az erkélyen? Ültess olyan zöldségeket egy virágos ládában, amelyek jó telelők, például fokhagymát és hagymát, hogy jövőre betakaríthasd őket.

Az otthonunk belső tereit díszíthetjük kézzel készített dekorációkkal is, amelyeket egymásba fonódó fenyőtobozokból vagy apró, faragott tökökből is állhatnak (ez halloween idején elengedhetetlen kellék).

Az adventi naptárunk elkészítésén is gondolkodhatunk, hiszen, ha már itt az ősz, akkor a karácsony is a nyakunkon van!