Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Skandináv tervezésű és stílusú bútorok – itt az Actona!

2023.01.23 15:30
Skandináv tervezésű és stílusú bútorok – itt az Actona!

Egyszerű formák, nyugodt színek, letisztult vonalak és kellemes kényelem... a skandináv életstílus ezekkel a tulajdonságokkal üdvözöl a lakberendezésben. A minimalizmus és a modern stílus szerelmesei most kedvükre válogathatnak a skandináv gyártású és tervezésű bútoraink közül, amelyeket a világ egyik legvonzóbb és leghíresebb beszállítója, az Actona készített.

Az Actona elképesztő skandináv bútor világa mindenki előtt egy lépéssel jár. Folyamatosan haladnak előre, miközben meghódítják a teljes bútorpiacot. Mindazok, akik értékelik és ismerik a skandináv dizájnt, tudják, hogy könnyen inspirációt meríthetnek szinte a legapróbb részletekből is.

Az Actona kiindulópontja a fenntarthatóság és a kreativitás kapcsolata, ami a kortalan, a klasszikus és az örökkévaló dizájnt szolgálja.

Actona skandináv étkező bútor

Az Ilsa nevet viselő étkezőszék egy szemet gyönyörködtető bútordarab az Actonától, ami szinte minden étkező és nappali legkifinomultabb részlete lesz. A kecses, lekerekített formáján túl az erős szövet kárpitozása emelkedik ki, ami nem csak egy jellegzetes skandináv színt kapott, hanem kifejezetten könnyen karbantartható. Szinte minden részlete az extra minőségről árulkodik.

Mit kell még tudnod?

A skandináv stílus egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen más lakberendezési stílussal keverhető, ami akár egyetlen bútordarabon belül is megmutatkozhat. Lenyűgöző eredményt érhetünk el, ha az indusztriális dizájnnal vegyítjük, mert egy markáns, mégis vonzó sziluettel rendelkező eredményt kaphatunk.

Tökéletes példa rá a Heaven fekete kerámia étkezőasztal. Egy finom, vékony asztallap alatt történik a varázslat, mivel az asztal lába egyáltalán nem szokványos, mégis megőrzi a stílusos jellegét.

Egy kis feljegyzés skandináv bútor megismeréséhez:

A skandináv stílusú szobákban nem találsz felesleges tárgyakat: mindennek megvan a helye és a funkciója, talán ez teszi részben olyan esztétikailag kellemessé.

Fontos tudni, hogy először 1950-ben vált ismertté a stílus, nagyjából akkor, amikor a modern dizájn hódított teret Amerikában és Európában – és amikor a bárszékek is úttörő bútorok lettek.

Ezt az időtlen hűséget megőrizve az Actona arra törekedett, hogy egy olyan bárszéket készítsen, ami egyszerre skandináv és modern, nem hivalkodó, de az 50-es évek előtt is tisztelegjen. A Grace bárszék kifejezetten exkluzív formatervezésű, kényelmes és funkcionális darab.

A skandináv nappali bútor

A skandináv nappali hangulatos és pihentető. A falak színe gyakran kékes vagy bézs tónusú, ami nagyon jól illik a fehér és a krém színű bútorokhoz, valamint a fa padlókhoz. Ha valami extrára vágysz, akkor az arany színű részletekkel dobhatod fel a összhatást.

A Crosby fotelről elsőre a mackós „teddy” trend juthat mindenkinek az eszébe – de ez is skandináv találmány. A puha anyag és az ívelt forma meleg és barátságos érzést kelt mindenkiben.

A meleg bútorok az északi stílusban nagyon fontosak, hiszen a skandináv tél nem vicc! A meleg és hívogató textúrák (gondolj csak a vaskos kötött takarókra és a műszőrmére) ezért népszerűek ebben a dizájnban.

Ha végül pedig arany színű részletekre vágysz, de nem szeretnél túlzásba esni, akkor az Alisma barna márvány színű dohányzóasztala fog jó szolgálatot tenni a nappalidban. Modern és ránézésre is erőteljes hatást kelt. Az arany részletek a tartó szerkezetben jelennek meg, és ez egyáltalán nem hivalkodó, szinte tökéletesen egyensúlyban van az asztallappal. A barna és az arany szépen semlegesítik egymást.

Nézd meg az Actona teljes kínálatát a weboldalunkon és találd meg a kedvenc skandináv bútordarabod, amivel dekoráhatod az otthonod!