Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Étkezőasztalok

Étkezőasztalok kiváló minőségben minden otthonhoz. Keresed a tökéletes magasfényű fa étkezőasztalt? Vagy netán inkább az üveg asztalok szerelmese vagy? Nálunk mindenki megtalálja, amit keres. Használd a bal oldalon lévő szűrőt, hogy megtaláld a tökéletes terméket. Szinte minden fontos paraméterre rá tudsz szűrni a webáruházunkban. Az anyagtól át a vázon túl egészen a személyek számáig, mindent megtalálsz egy helyen. Kellemes nézelődést kívánunk és ha bármi kérdésed felmerülne, fordulj segítőkész ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal.


373termék 136
Asztal váz anyaga:
Fém
Asztal váz színe:
Fekete
Asztal asztallap színe:
Dió
Raktáron (1 db)
69 530 Ft
373termék 136

Szeretnéd felújítani étkeződet? Kezd egy minőségi asztal beszerzésével!  Az étkezőasztal funkciójából adódóan szinte a legfontosabb eleme egy otthonnak, ezért érdemes gondosan kiválasztani a megfelelő darabot.
Klasszikus, modern és skandináv stílusú asztal, amely hűséges társad lesz és az étkeződ fénypontjává válik. Választékunk igen sokszínű:  fa-, fémvázas vagy műanyag asztalok, biztonsági üveglappal ellátott modellek. Változatos színek: magasfényű vagy matt fehér, fekete kék, piros, zöld, sárga sonoma tölgy, wenge, antik cseresznye, sötét dió, éger, bükk vagy akár krém...

A Tökéletes étkezőasztal felfedezése

Bár sokan elhanyagolható kérdésként fogják fel, mégis a helyzet az, hogy egy jó étkezőasztalt bizony elengedhetetlen kiegészítője az ebédlőnek. Hiszen jó eséllyel ez az a hely, ahova a család leül együtt enni, éppen ezért egyáltalán nem mindegy sem a forma, sem a méret az asztal tekintetében. Igyekeztünk neked összeszedni néhány tippet, amiknek a segítségével te is garantáltan a megfelelő ebédlőasztal mellett teszed majd le a voksodat.

A termék nem csupán az ebédlő, hanem a lakás egyik központi eleme is: hagyományos funkcióját nézve ez az a hely, ahol a család összegyűlik és valószínűleg, ha vendégeket invitálsz magadhoz őket is ide ülteted le. Sokak számára éppen azért ez sokkal több, mint egy puszta asztal, hiszen vannak, akik itt tartanak kvázi családi kupaktanácsokat is és itt születnek a család számára akár rendkívül fontos döntések is.

A design kérdése

Bár elsődlegesen funkcionális szerepet tölt be ”“ hiszen itt eszünk ”“ mégsem szabad, hogy a vásárlásnál csak is és kizárólag ez domináljon a döntéshozatalnál. Nem szabad csak az alapján dönteni, hogy ide úgyis csak enni ülünk le, ugyanis az ebédlőasztal fontos design eleme lehet a lakásnak. Éppen ezért egy merész forma vagy a megszokottól kicsit eltérő szín könnyedén meghatározó elemmé varázsolhatja az asztalt a helyiségben. Merj lépni, hagyd el a komfortzónád, most!

A forma

A hagyományos formák, úgy, mint a kerek vagy téglalap alakú asztalok gyakorlatilag bármelyik étkezőbe beilleszthetők. A kerek asztal formájából adódóan megkönnyíti a beszélgetéseket, azonban, ha sok vendéget hívsz, akkor az leültetésük már nehézkesebb lehet, hiszen a kerek asztal egy kötött forma, nem tudsz hozzá tíz embert leültetni, ha csak öt fér el kényelmesen. Ellenben a téglalap alakú asztal éppen az ellenkezője ennek, hiszen tökéletesen alkalmas, akár nagyobb vendégsereg fogadására is. Nagy eséllyel eleve kihúzható asztalról beszélünk, így nagyobb vendégség esetén is jó célt szolgál.

Merészség a köbön

Amennyiben az étkeződ szögletes elrendezésű, jó választás lehet egy lekerekített, ovális vagy éppen nyolcszögű asztal. Egy ilyen megoldással kicsit meg tudod törni a bedobozolt térhatást, arról pedig már nem is beszélve, hogy egy ilyen étkező mennyire vagány módon tud kinézni. Kisebb étkező esetén pedig érdemes lehet olyan asztalt választani, ami átalakítható, illetve bővíthető, így nem ér majd meglepetés és nem kell öt részletben leültetni az embereket, nagyobb vendégsereg esetén sem.

Az Étkezőasztal stílusa

Csak úgy, mint a lakás többi berendezési tárgya kapcsán az ebédlőasztal kiválasztása során is fontos, hogy milyen stílusú asztal mellett is döntsünk. Ez egy nehéz döntés, hiszen alapjaiban határozhatja meg az egész lakás hangulatát. Ha a hagyományosabb, klasszikusabb vonal kedvelői közé tartozol, akkor számodra remek megoldás lehet a tömör fa, díszes lábakkal. Ha mondjuk a country jegyében rendeznéd be az otthonod vagy odáig vagy a vintage elemekért, akkor neked olyan asztalra van szükséged, ami régi fa hatását kelti. A kecskelábú asztal példának okán remek választás lehet.

Ha visszafogott darabot keresel, akkor olyat válassz, ami valamilyen halvány színnel le van festve. Ha viszont  a modernebb stílus áll hozzád közel, akkor azt is fontolóra veheted, hogy a faasztal helyett egy üvegasztal mellett döntesz, ami mondjuk króm lábakon áll. Ez merész, de nagyon látványos!

A méret a lényeg?

Bármennyire is úgy tűnik. hogy ez nem fontos, azt kell, hogy mondjuk igenis ez az egyik alapja az asztal vásárlásnak. Mielőtt kiválasztanád az étkeződbe szánt darabot mindenképpen vedd számításba, hogy mekkora hellyel rendelkezel, illetve azt is mérd fel, hogy mennyire biztosan hívsz gyakran vendégeket. A helyiség alapvető adottságain nem tudsz változtatni, de mindenképpen olyan asztalt érdemes ide választani, ami méretében is funkciójában is kielégít minden elképzelést.

Bármilyen formájú asztal is tetsszen fontos, hogy a mögötte lévő fal, kanapé vagy szekrény között minimum 76 cm távolság maradjon, ez ugyanis még elegendő hely a megfelelő és zavartalan közlekedés szempontjából. Az is fontos tényező, hogy az emberek az asztalnál ülve is kényelmesen elférjenek, két teríték között legalább 61x38 cm az ideális.  

Megvilágítva

Na, jó erre most biztosan azt mondod, hogy de minek? Nos, elhiheted, hogy az helyiség megvilágítása is rendkívül fontos. Hiszen gondolj csak bele: mindenki szeretné látni a tányérját evés közben, éppen ezért nagyon fontos, hogy az ebédlőasztal olyan helyre kerüljön, ahol az optimális világítás megoldható. Ez lehet függőlámpa vagy csillár, de választhatunk néhány merészebb vagy sokkal ötletesebb, akár saját készítésű variációt is.

Ha szeretnéd felújítani az étkeződet, akkor mindenképpen egy minőségi asztal beszerzésével kezdd. Az étkezőasztal ugyanis funkciójából adódóan az otthon egyik legfontosabb eleme, éppen ezért érdemes alaposan átgondolni a választást a vásárlás előtt. Klasszikus, modern és skandináv stílusú asztal, amely hűséges társad lesz és az étkeződ fénypontjává válik. Választékunk igen sokszínű:  fa-, üveg vagy műanyag asztalok, biztonsági üveglappal ellátott modellek.

Változatos színek: magasfényű vagy matt fehér, fekete kék, piros, zöld, sárga sonoma tölgy, wenge, antik cseresznye, sötét dió, éger, bükk vagy akár krém. Nálunk bármit megtalálsz, ráadásul élhetsz a online vásárlás kényelmével is, így nem kell egy zsúfolt üzletben a tömegeken átverekedve magad kiválasztani a számodra tökéleteset. Webáruházunkban böngészve van időt alaposan átgondolni a döntésed, ráadásul termékeinkre száz százalék garanciát vállunk, így a rizikó is sokkalta kevesebb.

Fókuszban az étkezőasztal anyaga

Természetesen az anyag tekintetében is bőséges választékkal találkozhatunk a piacon. Néha viszont tény, hogy nem egyértelmű, milyen anyagot célszerű kiválasztanunk. Lássuk, milyen különböző anyagokkal találkozhattok ennek a lenyűgöző bútordarabnak a piacán.

Fa étkezőasztalok

 

A fából készült étkezőasztalok az egyik legnépszerűbbnek számítanak a piacon. Tény azonban, hogy lényegesen nagyobb odafigyelést igényel az ápolásuk, mint  műanyag, vagy üveg társaiké. Ilyen esetekben érdemes elgondolkoznunk az MDF adta lehetőségen. Bár sokan alul értékelik az MDF-ből készült termékeket, mert úgy gondolják, hogy nem tudják visszaadni azt a minőséget, amelyet a természetes fából készült bútorok képviselnek.  Ez egy általános tévhit és nagyban függ az MDF minőségétől. Nálunk kizárólag magas minőségű MDF bútorokkal találkozhattok, melyek ugyancsak kiállják az idő próbáját, ahogyan a fa bútordarabok. Viszont sokkal kevesebb odafigyelést és gondozást igényelnek. Ebből kifolyólag lényegesen praktikusabbnak számítanak. Tehát összességében nem szabad megijednünk az ebből az anyagból készült bútoroktól.

Skandináv stílus

Manapság rendkívüli népszerűségnek örvend a letisztult és természetes anyagokkal dolgozó skandináv irányzat. Nem is meglepő, hiszen tényleg az egyik leggyönyörűbb enteriőr alakítható ki a segítségével. skandináv stílus legfontosabb jellemzői az egyszerűség és természetesség.

Ebből a kombinációból születik meg egy igazán nagyszerű lakberendezési irányzat. Eredetéből adódóan továbbá fontos stílusjegyei a nagy ablakok, ez is alapvetően az északi életformából átvett lakberendezési stílus. Ezekben az országokban néha hónapokig nincs vagy nagyon kevés ideig van napfény, ebből adódóan merült fel igény a nagyobb ablakokra és letisztult, ugyanakkor mégis otthonosan természetes bútorokra, dekorációra.  

A skandináv stílus látványa kétségtelenül megnyugtató és rendezett, az arányok tökéletes kombinációjával varázsolja el az enteriőr hangulatát. A kandalló vagy a kályha rendkívül fontos stílus jegyek, amelyek még tovább emelik az otthonosság érzetének hangulatát. Nem kérdés tehát, hogy a skandináv városi lakást alapvetően a fa és mdf anyagok teszik igazán jellegzetessé. Ezekhez a jellemzőkhöz igazodik a skandináv étkezőasztal is, mely letisztult és természetes megjelenésével teszi hangulatossá az otthonunkat. 

Üveg étkezőasztalok

Az üvegből készült étkezőasztalok kétségtelenül a modern elegancia nagyköveteinek számítanak a bútorpiacon. Rendkívül tartós bútordarabok, melyek kiválóan passzolnak a modern és minimalista enteriőrbe. Ugyanakkor ezeknek az asztaloknak meg van az a hátránya, hogy könnyen összekoszolódnak. Ezért gyerekek mellé nem ajánlanánk elsődlegesen. Nem is beszélve arról, hogy lényegesen törékenyebb bútordarabnak számít. Viszont, ha kellően tudunk vigyázni rá, hosszú éveken keresztül megőrzi majd tökéletes minőségét. Ráadásul a tisztítása rendkívül egyszerűnek számít, elegendő ablaktisztítóval és ronggyal megtisztítanunk. Az üveg étkezőasztalok is rendkívül trendinek számítanak a bútorpiacon. 

Modern stílus

A modern stílusú asztal általában mdf-ből, üvegből készül, de itt is találkozhatunk akár kerámiából készült darabokkal is. A modern stílusra jellemzőek a lekerekített formák és geometrikus alakzatok. Nagyon hasonlónak számít a minimálhoz, azzal a különbséggel, hogy nagyobb mozgóteret enged a színek és formák tekintetében. Alapvetően barátságos és meleg hangulatot sugall. Jellemzőek rá a barna, meleg árnyalatok és a foltokban megjelenő élénkebb tónusok.

A világításhoz általában meleg fényű halogéneket használnak, de találkozhatunk hidegebb színtónusú lámpákkal is. Természetesen itt a stílus horizontján lényegesen több hangsúlyt kap a dekoráció, amit azonban nem szabad túlzásba vinni. A mintás elemek abszolút a stílus sajátosságaihoz tartoznak. A modern étkezőasztalokra elsősorban a melegség, a kényelem és az otthonosság jellemző. Ugyanakkor nem feltétlen kap nagy teret a tökéletesség a stíluson belül. Könnyen előfordulhat például, hogy a székek az étkezőben 4 ugyanazzal, kettő viszont különböző huzattal van behúzva.

Loft étkezőasztalok

Eredete ennek a lakberendezési irányzatnak egyértelműen a régi időkre vezethető vissza, amikor a háború után az elhagyatott gyárépületekbe művészek költöztek. Akkoriban az átalakított gyárakban kapható lakóhelyiségek lényegesen olcsóbbnak számítottak, mint egy hagyományos lakás. Ma már igazi hadjárattá alakult át a lakberendezés világában ez a nem mindennapi stílusirányzat. 

Lakberendezés szempontjából kulcsfontosságú stílusjegyek a nagy belmagasság, a hatalmas tágas terek és a szabadon hagyott csövek. Ezek a stílusjegyek természetesen egyébként is adottak voltak ezekben a lakásokban. Szintén egy meghatározó stíluselemnek számít a burkolat, itt elsősorban az oszlopok és a téglafalak dominálnak. Amennyiben ebben a lakberendezési stílusban szeretnénk elmerülni, illetve magunkénak tudni, törekedjünk rá, hogy megtartsuk a nagy tereket és ne válasszunk le sokat belőlük. Alapvetően a WC + a hálószoba kerül leválasztásra az ilyen stílusú otthonokban.

A loft stílus érdekessége, hogy egyszerre sugall letisztultságot és praktikusságot. Már csak a stílus eredetéből adódóan is rendkívül fontos szempont volt, hogy csak és kizárólag hasznos és funkcionális bútorok kerüljenek elhelyezésre az enteriőr világában. Tágas tereket biztosít, azoknak, akik a szabadság elkötelezett hívei. Az általában egymástól elválasztott helyiségek a loftban egyben találhatóak meg. 

A loft stílusban lévő bútorok egytől egyig időtállóak, így nem kell attól tartanunk, hogy néhány éven belül már veszítenek is az értékükből. Ez elsősorban az anyaghasználatnak köszönhető. A loft stílusra jellemzőek a fa és fém ötvözetből készült bútorok, melyek igencsak kiállják az idő próbáját. 

Ebből adódóan a loft étkezőasztal egy rendkívül masszív, strapabíró szerkezet, amelynek minőségét kétségtelenül hosszú éveken keresztül élvezhetjük. Anyagok tekintetében természetesen a fém és fa anyag kombinációja adja a loft gerincét, de találkozhatunk teljesen fémből készült asztalokkal is. Könnyen és gyakorta találkozhatunk nagyobb étkezőasztalokkal is. Ez főleg a stílus alapvető sajátosságaira, például a tágas belső terekre vezethető vissza. 

Természetesen megjelennek a rozsdamintás és kopottabb bútordarabok is ebben a stílusban, amelyek továbbra is a loft alapkoncepcióját erősítik. Ezeknek a bútoroknak hála két egyforma darabbal nem igazán találkozhatunk, ezért garantáltan megőrizhetjük egyediségünket a stílus horizontján. 

Igazán felszabadító érzés egy loft lakásban élni, ezért bátran ajánljuk neked étkezőasztalainkat

Összegzés

Tehát összességében elmondhatjuk, hogy az étkezőasztal kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk a bútorok bőséges piacán. Viszont mindenképpen megéri részletesen végiggondolnunk a választást. Különösen azért, mert tipikusan nem arról a bútordarabról beszélünk, amelyet rövidtávra vásárol meg az ember. Ideális esetben hosszú évekig élvezzük az étkezőasztalunkat. Bármilyen bútor is kerül kiválasztásra, mindig fordítsunk komoly figyelmet arra, hogy stílusban a tökéletesen illeszkedő darabot válasszuk ki magunknak. 

Különösen azért, mert egy étkezőasztalt hosszútávra választ magának az ember. Ebből következően nem feltétlen a legolcsóbb asztal a legjobb választás. Csodák pedig általában nincsenek, tehát minőségében mindenképpen érdemes a magasabb kategóriát Mivel nyilván szeretnénk hosszú éveken keresztül használni az új étkezőasztalunkat. Stílusok tekintetében mindig igyekezzünk tartani magunkat a helyiség alaphangulatához. 

Gyerekek mellé nem javallott az üveg étkezőasztal, mert könnyen össze maszatolhatják és el is törhetik, ami további bonyodalmakat okozna. Tehát ilyen esetekben érdemes inkább egy favázas terméket kiválasztanunk a kínálatból. A fa és MDF-ből készült bútorok esetében fontos, hogy igyekezzünk komoly gondot fordítani az anyag ápolására. Ehhez használhatunk közönséges bútorápolót is természetesen. A lényeg, hogy legalább havonta egy alkalommal ápoljuk le ezeket a bútorokat. Garantáltan meg fogja hálálni az étkezőasztal.

Amennyiben pedig bármi kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged, keresd mindig segítőkész ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre. 

Ha pedig az asztal stílusát szeretnéd kiválasztani, de nem vagy biztos a döntésedben, írj nekünk egy emailt és örömmel segítünk kiválasztani a tökéletes darabot. Természetesen asztalainkra 100% garanciát vállalunk, így nem kell attól tartanod, hogy néhány hónapon belül már cserélheted is le az új bútorodat. Stílus, minőség és design. Ez a Prémiumbútor. 

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
43 124 Ft - 1 326 060 Ft
Asztal váz anyaga
Asztal váz színe
Asztal asztallap színe
Asztal személyek száma
Asztal asztallap típusa
Asztal egyéb adatok