Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Étkező

Étkező bútort keresel? A legjobb helyen jársz. Minőségi étkezőasztalok és étkezőszékek széles választékával várunk webáruházunk kínálatában. A méltán népszerűvé vált bárasztal és bárszék is egyaránt megtalálható webáruházunk kínálatában. Ha pedig egy kényelmes padot keresel, akkor is tudunk mutatni neked jó pár izgalmas alternatívát. Találkozhatsz a modern skandináv, a loft, a klasszikus és a modern enteriőrbe megfelelő termékekkel. Mindemellett tölgy,bükk,fém lábú étkezőszékek és asztalok széles választéka vár rád, hogy felfedezd. Használd a bal oldalon lévő szűröket, hogy tökéletesen az ízlésedre tudd szabni a kínálatot. Választhatsz színt, vázat, anyagot és sok mást. Tekintsd meg kínálatunkat. 

Leváltanád rég megunt étkezőbútoraidat? Vess egy pillantást alábbi termékeinkre! Széles választékban találsz fa, üveg vagy akár fém étkezőasztalokat, fix és bővíthető kivitelben egyaránt.
Étkezőszékek számos stílusban és árkategóriában... faváz, fémváz, textilbőr, szövet és ezer szín körül választhatsz....
Ha Ti is a közös étkezés alkalmával osztjátok meg a nap cselekményeit, ez a neked való kategória! Termékeinket gondosan válogattuk össze, figyelembe véve a kényelmet és a hosszú távú problémamentes használatot. 
 

Étkező, ahol jó enni

A helyiség egyértelműen egy olyan pontja a lakásnak, melynek használatából könnyedén következtethetünk az adott személy vagy család étkezési szokásaira és akár arra is, hogy az ott élők, lakók miként is élnek. Ahol példának okán nincs, vagy csak nagyon picire, akkor az arra enged következtetni, hogy az ott élő egyén vagy család élete rendkívül rohanós. Pedig a közös étkezés rendkívül fontos, hiszen ez egy nagyon intim és bensőséges dolog, éppen ezért családok esetén kiemelt jelentőséggel bír, hogy együtt üljünk el az étkezőasztal köré.

Étkezőasztal a nyugalom szigetén

Persze a régi nagy étkezők, amik szinte már csarnok nagyságúak voltak és a lakás kiemelt pontjának számítottak mára már a rohanó mindennapoknak köszönhetően jelentősen összezsugorodtak. Hiszen akkoriban még egyáltalán nem volt jellemző a 21. századi rohanás, akkor még volt idő az intim és meghitt pillanatokra, a család és a barátok körében. Persze ez nem jelenti azt, hogy mi magunk egy ízlésesen kialakított és berendezett étkezővel nem hozhatjuk vissza a régi idők varázsát, hiszen, ha az a vágyunk, hogy a nyugalom szigete legyen, egy hely, ahol megpihenhetünk, akkor annak megvalósítása kizárólag rajtunk áll vagy bukik.

Hogyan rendezd be?

Persze, ha panelban lakunk a lehetőségek korlátozottak, de ez még nem jelenti azt, hogy nem igyekezhetünk kialakítani egy olyan zugot, ahol kellemes leülni elfogyasztani a vacsorát. Családi házban már sokkal jobban játszhatunk, hiszen sokkal nagyobbak a terek adta lehetőségek. Az étkezőben nagyon fontos, hogy kellemes hangulatú falszíneket válasszunk: ezt még megspékelhetjük néhány képpel vagy fotóval, amik még inkább varázslatossá teszik majd a helyet. Ebben a helyiségben szerencsés, ha még óra sincs, hiszen, azzal tudat alatt csak azt közvetítjük önmagunk számára, hogy nincs elég időnk enni. Az étkezőben kapjon helyet egy jól megválasztott, megfelelő méretű étkezőasztal vagy étkező garnitúra.

Praktikusság mindenek felett

Gyakorlatilag ez mindennek az alfája és omegája. Hiszen, ha nincs megfelelő méretű, aminél az egész család kényelmesen elfér, akkor igazából már az elején meg vagyunk lőve. Sokan valamilyen oknál fogva tévét tesznek az étkezőbe: nos, ha nyugodtan szeretnél étkezni, akkor ezt sürgősen felejtsd el! Ez először lehet, hogy nehéznek fog tűnni, ám egy kis idő múlva hidd el, hogy nagyon pozitív tapasztalás lesz a tévémentes étkezés, ugyanis ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbak és békesebbek leszünk, ráadásul az evéssel töltött percekben tényleg kizárólag az étkezésre fókuszálunk majd. Ez rettentő fontos, ugyanis a túlevések nagy százaléka azon áll vagy bukik, hogy evés közben csinálunk-e valami mást is vagy tényleg csak az evésre összpontosítunk.

Kiemelt jelentőségű az elhelyezkedése is, hiszen az ételeket a konyhából oda kell vinni, így, ha családi házban laktok, akkor érdemes lehet közel elhelyezni a két helyiséget, ha pedig panelban laktok és a konyha, illetve az étkező egy légtérben van, akkor célszerű lehet például összecsukható verziót választani, így ugyanis ha használaton kívül van, akkor extra helyet szabadíthatsz fel a konyhádba.

A Fengs shui szerint például egyenesen kötelező volna a konyhát és az étkezőt különválasztani, mert szerintük a különböző energiák keveredése egyáltalán nem kedvező. Persze a fentiekből adódóan nem minden esetben kivitelezhető, de néhány ilyen extra trükkel azért, mégis csak megadhatod a lehetőségét annak, hogy a helyiségek, ha fizikálisan nem is, de képzeletben elkülönüljenek.

Étkezőasztalok típusai

Az étkezőasztal kiválasztása, ahogy azt már említettük is nagyon fontos: a legjobbak a kerek asztalok, kiemelten a fa asztal, mert időtállóságánál fogva nagy eséllyel egy életen át kiszolgál majd. Nem célszerű éles sarkú asztalt választani, ezek ugyanis egy-egy beszélgetés alkalmával szintén a Feng shui szerint vitákat generálhatnak. Bár nem gondolnánk, de a helyiség rengeteg mindent elárul rólunk, illetve a családunkról, hiszen ahogy azt már korábban is említettük az étkező jó esetben a nyugalom szigete, egy hely, ahol a család megpihen és békésen elfogyasztja a vacsoráját egy hosszú napot követően. Ha nincs az étkezőnek jelentősége, akkor az azt jelenti, hogy bedarálnak minket a hétköznapok, ez pedig hosszútávon nagyon nem jó stratégia. Nálunk a Prémium bútornál a legkülönfélébb étkezőasztalok közül van lehetőségetek választani. Ha bizonytalan vagy a választást illetően, akkor kérd bátran a segítségünket, hiszen nekünk nem titkolt célunk, hogy olyan termékkel távozz tőlünk, ami akár egy egész életen át hű társad lesz majd.

Amennyiben bármi kérdésed felmerülne, vagy szeretnéd segítségünket kérni, hogy megtaláld a tökéletes terméket, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre. 

Szűrés