Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Konyha Design tippek, amivel olyan konyhád lesz, amiről mindig is álmodtál

2020.10.16 15:13
Konyha Design tippek, amivel olyan konyhád lesz, amiről mindig is álmodtál

Ha Te is szeretsz sütni-főzni, a konyhában forgolódni, akkor egészen biztos számodra is fontos, hogy a konyha stílusosan nézzen ki és igazán jól, otthonosan érezd magad benne. Persze ma már rengeteg design elemet lehet választani a konyhába, ám amennyiben korlátozottak az anyagi kereteid vagy csak egyszerűen nem szeretnél vagyonokat költeni, akkor érdemes lehet néhány egyszerű. ám de nagyszerű praktikát bevetned, aminek segítségével olyan konyhád lehet pillanatok alatt, amiről mindig is álmodtál.

Konyha design tipp 1 - Cseréld le a csapot!

Az egész konyhát feldobhatja egy nagyon egyszerű csere, mégpedig, ha leváltod a csapot. Hiszen gondolj csak bele: nem kell beérned valami ósdi megoldással, ugyanis a lehetőségek tárháza e téren gyakorlatilag kimeríthetetlen. Bátran válassz valamilyen extravagánsabb megoldást, ami feldobja az egész konyhabútort és persze a környezet is. Ha ugyanis ezt az apró részletet figyelembe veszed, azzal kvázi az egész térnek úgy életet adhatsz.

A fények kérdése

A konyhában az egyik legkardinálisabb kérdés, hogy milyen fényforrást is válasszunk, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy például a munkapultot hogyan is világítod meg. Emellett pedig fontos, hogy olyan csillárt válassz ebbe a helyiségbe, ami az egész teret megvilágítja.

Mindegy, hogy régiesebb darabot vagy valami modernt választasz a lényeg, hogy passzoljon az általad megálmodott stílushoz és hangulathoz, ezenkívül pedig nagyon lényeges, hogy a munkapult megvilágítására fektess külön hangsúlyt, hiszen te sem szeretnéd megvágni magad miközben főzéshez készülődsz, csak azért, mert sötét van, igaz? Konyha design tippek között ez az egyik legmeghatározóbb. 

Képek és egyéb kiegészítők

Sokan tévesen úgy hiszik, hogy a konyha egy steril környezet, amit nem lehet egyéb kiegészítőkkel feldobni, ez azonban egyáltalán nem igaz. Egy stílusos kép vagy valamilyen növény egészen új varázst adhat a térnek, ezáltal pedig te is sokkal otthonosabban mozogsz majd benne. Ám akár a konyhai kisgépek kiválasztásánál is figyelembe veheted a harmónia kérdését, hiszen ha például krémszínűen  falak, akkor a kenyérpirítód miért ne lehet elefántcsontszínű?

Ha már a színeknél tartunk”¦

Mint ahogyan a lakás egyéb részein sem, úgy a konyhában sem mintegy, hogy milyen színek mellett teszed le a voksodat. Sokan például beleesnek abba a hibába, hogy sötétebb árnyalatokkal festik le a falakat, ám ezek miatt sokkal kisebbnek fog hatni a tér, éppen ezért jobban jársz, ha valamilyen világos színt választasz. Ennek köszönhetően ugyanis sokkal fényesebb is lesz majd a helyiség, ezáltal pedig még inkább luxus hatást érhetsz majd el.

Ha egyben van az étkezővel

Újabb konyha design tipp. Ha a konyha egybenyílik az étkezővel, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő étkezőasztalt és székeket is válassz, olyat ami stílusában passzol a konyhához is. Manapság nagyon népszerűek a skandináv típusú étkezők, ezek ugyanis letisztultságot kölcsönöznek az otthonodnak. Az igazi skandináv otthonok ugyanis mellőzik a túlzsúfoltságot, az erős színeket, ezenkívül pedig az egyszerűséget részesítik előnyben. 

ÉTKEZŐBÚTOROK >>

Ha tanácsra lenne szükséged: office@goldcaffe.hu

Mindenben rendelkezésedre álló ügyfélszolgálatunk: 06(1)445-0166