Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Színpaletta a lakás hangulatáért | Premiumbutor.hu

2020.10.19 12:08
Színpaletta a lakás hangulatáért | Premiumbutor.hu

Valahogy úgy vagyunk mi emberek, hogy folyamatosan változunk, akárcsak az évszakok változásával is más és más környezetben érezzük jól magunkat. A változtatáshoz remek segítség egy színpaletta. Az otthonunkat is azért rendezzük-, festjük át, cserélgetjük az egyes kiegészítőket(lámpák, függöny, szőnyeg, párnák, takarók, …), hogy egy új-, nekünk tetsző hangulatot teremtsünk, amelyben  jobban érezzük magunkat. Ebben az új hangulat megteremtésében szeretnék segíteni, amikor azt ajánlom, készíts magadnak színpalettát, amely alapján már könnyedén meg tudod teremteni szeretett kuckód, szobád, lakásod kívánt hangulatát.

 


Mi is az a színpaletta?

Színek együttese, összeillő, egymással összhangban lévő színek sorozata. Megmagyarázhatatlan racionálisan, de ők megteremtenek egy hangulatot, egy érzést, egy emóciót.

Íme egy színpaletta:

Öt színből áll. A hangulatát érzed? Csak öt szín, amelyet ha követsz a lakásod berendezésénél, átalakításánál, egészen közelébe jutsz a színpaletta hangulatához! Csak 5 szín!

Hogyan tudod a színeket összeválogatni?

Bizony-bizony nem könnyű, biztosan Te is próbálkoztál már, kisebb-nagyobb sikerrel. 

Honnét is szoktunk indulni mi, akiknek nem szakmája a színek világa?

Magazinokat nézünk, lakberendezők referencia munkáit nézzük a neten, sztárok lakásáról készült fotókat. Amikor fennakad a tekinteted egy számodra tetsző fotón, akkor már egyenesben vagy. Jó hírem van, a fotó alapján már összeállítható a színpaletta ☺

Az imént mutatott színpalettát az alábbi fotó ihlette

(premiumbutor.hu Dona rószaszín ágykeret fotója)

Ha mondjuk egy évszak hangulatának színeit szeretnéd, akkor keress egy természet fotót, amely a kívánt évszakban készült. A természet remek megoldásokat szolgáltat az élet sok-sok területén, így a színek is jöhetnek onnét, most egy fotóról ☺

Színpaletta elkészítése

Hozzávalók: internet elérés, böngésző amelynek a címsorába beírod a ColorLovers url-jét vagy egyszerűen csak kattintasz ezen a linken.

Igaz, regisztrálni kell, ám amint bejelentkeztél már kezdheted is a nagy játszmát a színekkel, válogathatsz a fotó alapján generált színek és színpaletták színei között. 

ahogy elkészült a fenti színpaletta:

a képen látható a Colorlovers.com színpaletta készítő felülete, benne a linkkel megadott fotó.

Feliratoztam rajta a fő részeket, a végeredmény a jobboldali elemekből leválogatott öt szín, a fotó alatt. Minden színt egyenként meggondoltam és cseréltem, amíg jónak nem találtam. A szépség persze egy relatív fogalom, készíts Te is neked tetsző szín összeállítást!

A technikai részletekért kattints át a GevaPC Tudástárába, ahol megtanulhatod a fotó alapján történő színpaletta generálás minden csínját-bínját, lépésről-lépésre:)

Akár több palettát is összeállíthatsz vele, ugyanazon fotó alapján. Saját fiókodban eltárolódnak ezek a színpaletták, miután a Publish fül alatt mented, nevet adva a színpalettádnak.

Az fiókomban még most is fellelhetők, a 2006-ban legenerált paletták ☺

Hogyan ültetheted át a színpalettát a lakásodra?

Amint összeválogattad a megfelelő színeket – az alkalmazás által kínált színekből vagy palettákról, máris bevetheted a vásárlásnál – akár webshop-ban, akár kinyomtatva és az üzletben hasonlítva hozzá a megvásárolandó festék színét, lakástextil vagy egyéb lakás felszerelési cikkhez! Megkönnyíti a választást, ha csak nagyjából tudod magadat tartani az általad kiválasztott színekhez.

…és hogy mit is cserélj le a színpaletta alapján pl a nappaliban? Remek tippeket találsz egy másik írásunkban:  5 apró frissítés, ami feldobja a nappalit vagy egyszerűen nézz körül webáruházunkban, a paletta legyen a képernyőn.

Arról azért tudnod kell, hogy a paletta és a webshop termékeinek színei is másként jelenhetnek meg-, másként látszanak a képernyőtől-, annak beállításaitól függően.

Érezd jól magadat, legyen kedvedre való az otthonod, a környezeted! 

Szerző: Geva Gevapc