Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Milyen a tökéletes ifjúsági és gyerek forgószék?

2022.08.08 10:00
Milyen a tökéletes ifjúsági és gyerek forgószék?

A megfelelő munkaterület kialakítása a gyermekek számára nagy lépés annak érdekében, hogy az iskolakezdés és az iskolai folyamatok zökkenőmentesen menjenek. Minden kis tanulónak szüksége van egy íróasztalra és egy helyre, ahova bármikor leülhet.

A legtöbb felnőtt, aki a munkanapját egy íróasztal mögött tölti, elmondhatja, hogy mennyire fontos az ergonómia a bútorok kiválasztásánál. A növekvő gyermekek számára még fontosabb, hogy olyan forgószékekkel rendelkezzenek, amelyek elősegítik az egészséges testtartást!


Nem utolsó sorban a gyerekek szeretik, ha saját dolgaik vannak – különösen egy olyan otthonban, ahol mindent a felnőttek építenek fel. Bár lehet, hogy az ifjúságnak nincsenek olyan szigorú határidői a rejtvények vagy a kézműveskedés terén, mégis ugyanolyan szintű kényelemre és funkcionalitásra van szükségük, mint a felnőtteknek, amikor a munkahelyükön vagy az otthonukban intézik a dolgaikat.


Egy ifjúsági forgószék vásárlásakor sok mindent figyelembe kell venni. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani!

  • Kényelem: A legkényelmesebb szék a gyerekek számára az, amelyiknek van háttámlája és karfája. Üzletünkben olyan székeket biztosítunk, amelyek állíthatók, illetve párnázott háttámlával és üléssel rendelkeznek, így a gyerekek testtartása természetes és egészséges marad. A forgószék további létfontosságú jellemzője, hogy forgós és görgős, ami extra mobilitást biztosít. Nem utolsó sorban a gyermek így könnyen tudja mozgatni egyik helyről a másikra, ahelyett, hogy cipelnie vagy tolnia kellene a padlón.

  • Kialakítás: Olyan forgószéket kell választani, ami megfelelő méretű, könnyű és stabil. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen gyorsan lehet összeszerelni, mielőtt megvásároljuk, hogy a gyermekünknek ne kelljen hosszú ideig szék nélkül várakoznia.

  • Átállítható: Az egész napos vagy a hosszabb üléshez a legjobb szék az, amelyik állítható karfával és magassággal rendelkezik.

  • Esztétika: Ne feledkezzünk a székek esztétikájáról sem. A fiatalabb gyermekek talán jobban értékelnek egy vidám és színes forgószék dizájnt, mint egy irodai stílusú széket.

  • Tartósság: Fontoljuk meg, hogy olyan forgószéket vásároljunk a gyermekünknek, ami hosszú életű és nem törik könnyen. A szövettel és a bőrrel laminál ülőfelület könnyen tisztítható, az 5 görgős csillagláb és a fémvázas szék pedig a legelevenebb gyerekeknek is ellenáll!

Feltételezhetjük, hogy a legtöbb gyermeknek szánt forgószék hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de számos fontos tényező befolyásolhatja a funkcionalitást.

A Prémiumbútornál a gyerek forgószékek odafigyeléssel lettek kialakítva, hogy mindenki megtalálja a szobájához, íróasztalához vagy a tevékenységéhez legjobban igazodó darabot. Így egy egyszerűbb gurulós széktől kezdve a szuperhős tematikájú gamer székig a gyerekek kedvükre válogathatnak.


Miben különbözik a gyerek forgószék az irodai forgószéktől?

A legtöbb ifjúsági forgószék, ahogy a neve is tükrözi, gyermekeknek készült, így azt általában négyéves vagy annál idősebb lurkók használatára tervezik. Az állítható jellegük lehetővé teszi számukra, hogy akár 14-15 éves korukig használják a székeket. Attól függően, hogy mennyit nőnek a gyerekek, még hosszabb ideig is kitarthatnak!

Egy irodai szék túl széles és magas lehet a fiatalok számára, így a talpuk nem érné a földet, a hátuk nem lenne kitámasztva, a térdük pedig nem állna merőleges szögben. Ezek fontos ergonómiai kritériumok, hiszen a megfelelő méretű ifjúsági forgószék a gyermekek növekedéséhez is könnyebben tud alkalmazkodni.

Állj készen a szeptemberi iskolakezdésre és szerezd be raktárkészletünkről azonnal a gyermeked legújabb és kedvenc forgószékét!