Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Biztonságos és kényelmes bútorválasztás idősebb korban

2023.07.06 10:51
Biztonságos és kényelmes bútorválasztás idősebb korban

Az életkor előrehaladtával fontossá válik a kényelem és a biztonság otthonunkban. Az idősebbek számára megfelelő bútorválasztás fontos tényező a minőségi életvitel fenntartásában. A cél az, hogy olyan bútorokat találjunk, melyek nem csak kényelmesek és esztétikusak, de a biztonságunkat is garantálják.

Az ergonómia szerepe a bútorválasztásban

Az ergonómia fogalma az irodabútorok világában ismert, de kevésbé ismeretes, hogy milyen nagy szerepe van az otthoni bútoroknál is, különösen az idősebbek számára. Az ergonomikus bútorok segítenek abban, hogy kényelmesebben és biztonságosabban végezzük mindennapi tevékenységeinket.

A bútorok, például a székek és kanapék, olyan magasságúak legyenek, hogy könnyen fel tudjunk állni belőlük. Ezen túlmenően, a bútoroknak megfelelő támogatást kell nyújtaniuk a hátunknak és a végtagjainknak, minimalizálva a fájdalom és a kényelmetlenség esélyét.


A biztonságos bútorválasztás fontossága

Az idősebb korban a biztonságos bútorválasztás még inkább előtérbe kerül. Fontos, hogy kerüljük a hegyes sarkú és csúszós felületű bútorokat, mivel ezek komoly sérüléseket okozhatnak.

A megfelelően rögzített bútorok, mint például a polcok és a szekrények, szintén létfontosságúak az otthonbiztonság szempontjából. A bútoroknak stabilnak kell lenniük, hogy ne dőljenek fel vagy ne boruljanak fel hirtelen mozdulatoknál.

Bútortippek idősebbeknek

Székek és kanapék: Válasszon olyan székeket és kanapékat, amelyeknek magas a háttámlája, és széles, stabil lábaik vannak. Ezek a tulajdonságok segítenek a felkelésben és leülésben, minimális erőfeszítéssel. 

A Calgary Comfort XXL bőr relax fotel a legkiválóbb pihenési élményt nyújtja, ami extra lábtartóval is rendelkezik.

Ágyak: Az alacsonyabb ágyakat könnyebb elérni és kiszállni belőlük, ezért ideálisak idősebb személyek számára. A beépített oldalsó korlátok további támogatást nyújthatnak.

Tekintse meg teljes ágykínálatunkat!

Asztalok: Az asztalok legyenek stabilak, és lehetőleg kerekek nélküliek, hogy ne mozogjanak, guruljanak el véletlenül sem. Az üvegasztalok kerülendőek, mert törés esetén sérülésveszélyt jelentenek. 

A Vilnius kisasztal a stílusos és stabil kialakítása miatt biztonságos és megfontolt választásnak bizonyul. 

Szekrények és polcok: Az alacsonyabb szekrények és polcok ideálisak, mivel az idősebb emberek számára nehezebb lehet magas helyekről leemelni tárgyakat. Azok a tárgyak, amelyeket gyakran használnak, legyenek a szemmagasságuknál, vagy alacsonyabban. Előnyben kell részesíteni az előre nyíló ajtókat a tolóajtókkal szemben. Ezek egyszerűbben használhatók és kisebb erőfeszítést igényelnek. Válasszon ergonomikus fogantyúkat a szekrényekhez, amelyek könnyen megfoghatók és nem igényelnek erős kézi nyomást a nyitáshoz vagy záráshoz.

 Az OLE fiókos komód számos előnnyel rendelkezik: biztonságos, ergonomikus, letisztult és könnyen kezelhető.

Összefoglalva, a megfelelő bútorok kiválasztása idősebb korban kulcsfontosságú az otthoni élet kényelmének és biztonságának megőrzéséhez. Az ergonómiai és biztonsági szempontok figyelembevétele mellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy otthonunk legyen meghitt, kényelmes és vonzó. Az idősebb korban a bútorválasztás nemcsak a funkcionalitásról és biztonságról szól, hanem az életminőség javításának eszköze is. Tudatos döntésekkel és átgondolt bútor választással még inkább élvezhetjük az otthonunkban töltött időt, élvezve a kényelmet és a biztonságot, amit ezek a jól megválasztott bútorok nyújtanak.