Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Szuper hasznos tippek a bárszék vásárlásához

2023.01.17 12:00
Szuper hasznos tippek a bárszék vásárlásához

Szuper hasznos tippek a bárszék vásárlásához

A bárszék egy kiváló (és a 2023-as trendekhez igazodva már kötelező) dekorációs elem, ami szinte mindig központi elemként viselkedik, legyen az bármilyen dekorációs stílus között elhelyezve. Magas, keskeny, gyakran lábtartója is van, és a nevével ellentétben, nem csak a bárokban, hanem az otthonodban is hangulatos, mutatós darabként szolgálhat.

De milyen bárszékre van pontosan szükséged? Rengeteg opció közül válogathatsz a karfa, a háttámla, a keménység és kárpitozás számos kialakítása közül. Ha modern, vagy klasszikus, esetleg eklektikus, netán kortárs stílusra vágysz, mindegyik opcióhoz van a tarsolyunkban egy bárszék!

A bárszék tökéletes tulajdonságai – számodra!

Tudjuk, hogy kényelmeset keresel, azonban minden egyes bárszék típus különböző jellemzőkkel rendelkezik, amelyek bizony különböző preferenciáknak felelnek meg. Ha mozgékonyabb típus vagy, szeretsz forgolódni a székeken, akkor a háttámla nélküli változatokat ajánljuk. Ha pedig szeretsz megpihenni, nyugodtan üldögélni, akkor a háttámlás típus lesz a nyerő. A forgatható kivitel egy jó extra, amit meg lehet találni a legtöbb bárszékben, és sokan kedvelik ezt a funkciót.

 

Kényelmes a háttámla nélküli bárszék?

Erre a válaszra biztosan mindig is kíváncsi voltál... Nos, fontos tudni, hogy nem csak a háttámla felelős a bárszékek kényelméért. A kényelmet a bárszék ülőfelületének típusa, többek között a párnázása és a keménysége befolyásolja a leginkább. Sokan kedvelik a vastagabb szivacsos üléseket, mivel azokban kényelmesen lehet üldögélni. A háttámla nélküli bárszékek azonban valamivel keményebbek, mert elősegítik az egyenes gerinccel való ülést, így hosszú idő után sem fog megfájdulni a derekad. Tehát a válasz: igen, kényelmesek!

Milyen anyagból készüljön a bárszék?

A legtöbb bárszék fából vagy fémből készül, mivel ezekből lehet a legtartósabb, és a legelegánsabb modelleket elkészíteni. Az olyan anyagok, mint a tömör tölgy és a bükk friss, és modern, könnyed stílust lehelnek bármilyen térbe. A fémek pedig szinte bármilyen stílus esztétikáját feldobják, és modern megjelenésűek.

Játssz a bárszék színeivel – akkor is, ha nem az erősséged!

Sokan mondják (a lakberendezők is), hogy bárszékeknek nem csak az adott bárpulttal, hanem a konyha vagy az étkező teljes belső kialakításával összhangban kell lenniük. A visszafogott színű bárszékek, mint például a fehér, a fekete és a világosbarna egyszerűen összeilleszthetők bármilyen berendezési stílussal, és jól illeszkednek a legtöbb bútor színéhez is.

De nem jelent problémát, sőt kifejezetten stílusos hatást érhetsz el azzal, ha szembe mész a normákkal! És persze a kínálatunk is tökéletes társad lesz ebben, hiszen rengeteg nem átlagos színű bárszékünk van. Ki tudja?! Lehet, hogy végül egy zöld, egy arany vagy egy kék bárszék fogja feldobni a lakberendezést!

Csak annyi bárszéket vásárolj, amennyire szükséged van!

Megértjük, hogy mindig készen szeretnél állni a vendégek fogadására, de ne vásárolj túl sok bárszéket, mert az nagyon zsúfolt hatást kelthet az otthonodban. Csak annyit vegyél, amennyire szükséged van (de legalább kettőt), és amennyivel rendelkezésre álló helyek függvényében dolgozhatsz.

És a legfontosabb: a bárszék mérete

A bárszékek mérete alatt főleg azok magasságát értjük. Ha egy bárpultnál szeretnéd a székeket elhelyezni győződj meg arról, hogy elég magasak a székek, de egy aranyszabályt ne felejts el:

  • hagyj legalább 30 cm különbséget a pult és a szék ülése között!

Ha nem állítod a székeket sem pulthoz, sem asztal mellé, úgy szabadabbak a lehetőségeid. A standard magasság körülbelül 65 cm, ami jó kiindulópont lehet.

Kellemes nézelődést kívánunk a bárszékekhez!