Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Gyerekbútor

A tökéletes gyerekbútort itt fogod megtalálni. Mi tudjuk, hogy milyen fontos a minőség és a megbízhatóság, ha gyerek bútorról beszélünk. Ifjúsági ágyak, melyek biztosítják a kényelmes pihenést a gyerekeknek. Ifjúsági székek, melyek segítik a komfortos és hatékony tanulást. Mindent egy helyen megtalálsz, amire csak szükséged lehet. Velünk könnyedén és gyorsan megalkothatod a tökéletes gyerekszobát. 

A gyerekszoba fontossága és kialakítása

 A gyerekszoba megjelenése rendkívüli fontos és kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis a kialakítása nagyban befolyásolhatja a gyermek fejlődését. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen is az a gyerekszoba, amiben a csemete felnő.

A gyerekek ugyanis ahogyan növekszenek folyamatosan új és újabb problémákkal, kihívásokkal szembesülnek, éppen ezért nagyon lényeges, hogy legyen egy saját terük szobájuk, ahova elvonulhatnak, egy kicsit egyedül lehetnek, tanulhatnak vagy játszhatnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a ház vásárlásnál, építésnél, lakás vásárlásnál a szülők mindig azt a szobát jelölik ki gyerekszobaként, ami a legkisebb, pedig a hálóval ellentétben ez a helyiség nem kizárólag alvásra szolgál, éppen ezért egyáltalán nem előnyös a legkisebb szobába „száműzni” a csemetéket. Ráadásul a gyerekágy méretének növekedését sem árt figyelembe venni, hiszen az gyakorlatilag együtt nő a gyerkőccel.

A gyerekbútor kialakítása

A gyerekszoba kialakítása során elsősorban a falak színének kiválasztása a kardinális. Nyugodtan felejtsük el a bevett rózsaszín-kék kombót, mert mára már ezek nagyon idejétmúlt elképzelések, hogy a lányoknak rózsaszín a fiúknak meg kék dukál. Persze, amikor a gyerek még nagyon kicsi, akkor kénytelenek vagyunk helyettük mi dönteni, de ha már az elején szakítunk az elvárásokkal, akkor a későbbiekben a gyerkőcöt is nevelhetjük arra, hogy szabadon hozza meg a döntéseit és amikor már tud választani, akkor képes lesz ő maga kijelölni a falak színét is.

Hiszen ahogy egyre cseperedik a gyerek úgy alakul ki a saját ízlésvilága, bizonyára lesznek kedvenc mesehősei, amikkel szuperül fel lehet dobni a szobát. Nagyon fontos, hogy a gyerekszoba világos helyiség legyen, ha pedig ez természetes fénnyel nem oldható meg, akkor válasszunk megfelelő világítástechnikát, ami orvosolja ezt a problémát.

Mire figyeljünk?

Ha még picike a gyerkőc, akkor törekedjünk arra, hogy kerüljük az éles sarkú bútorokat. A gyerekbútor vásárlásánál próbáljunk olyan időtálló darabot választani, amit a gyermek növekedésével sem kell feltétlenül kidobni vagy eladni, hiszen ma már olyan szuper lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy gyakorlatilag akár a gyerek 18 éves koráig ki tudják őt szolgálni. Azonban fontos, hogy a gyerek növekedésével járó változások soha ne legyenek túl hirtelen, sőt amikor erre már lehetőség van beszéljük meg a gyermekkel is, hogy ő mit is szeretne.

Ugyanis a hirtelen, nem várt változások felzaklathatják a gyerekeket, a régi dolgok hiánya pedig stressz válthat ki belőlük. Éppen ezért mindenképpen vonjuk be őket is az új szoba kialakításába: érdemes lehet közösen kiválasztani a fal színét, a tapétát és a dekorelemeket is, sőt azt is meg lehet beszélni, hogy mely játékok maradjanak és melyek távozhatnak a régi szobából.

A gyerekágy

A gyerekbútor kialakítása során a másik fontos kérdés a gyerekágy kérdésköre. Ez ugyanis nagy eséllyel többször változik majd az évek során, bár a gyermek tíz éves kora környékén már érdemes lehet ”“ csakúgy, mint a gyerekbútor esetén ”“ olyan időtálló darabot választani, ami kamaszkora és fiatal felnőtt kora elejéig elkíséri majd. A gyerekágy kiválasztásánál nagyon fontos szempont a kényelem, hiszen lényeges, hogy a gyermek pihentető módon aludjon, így ezt semmiképpen sem szabad elbagatellizálni.

Érdemes lehet ebbe is bevonni a gyereket és együtt elmenni kiválasztani a megfelelőt. A gyerekágy esetén is biztos, hogy az üzletekben akár ki is lehet próbálni a terméket. Azonban választhattok akár egy nagyszerű ágykeretet is, ami csodás éke lehet a gyerekszobának, ebbe pedig már csak egy kényelmes matrac kell. Amit szintén simán ki lehet próbálni az üzletekben, ahol pikk-pakk megbizonyosodhattok róla, hogy a kiválasztott termék kényelmes.

Gyerekbútor - Ne hanyagoljuk el

A gyerekszoba kérdését sokan elhanyagolják pedig ez egy nagyon fontos tényező a gyermek megfelelő fejlődésének szempontjából, hiszen csakúgy, mint nekünk felnőtteknek nekik is szükségük van egy olyan térre, ahol felszabadultan játszhatnak, ahol elmélyülhetnek a tanulás rejtelmeiben, ahol fogadhatják a kis barátaikat vagy ahol egy kicsikét elbújhatnak a világ zaja elől. Éppen ezért ne vegyük félvárról a gyerekszoba kialakítását, mert hosszútávon a gyerek meg fogja köszönni, ha volt saját tere. Amennyiben inspirációra lenne szükséged, érdemes meglátogatnod a gyerekszobával foglalkozó magazint itt.

A megfelelő gyerekbútor kiválasztásával nagyban hozzájárulhatunk ahhoz, gyermekünk ki tudjon bontakozni és energetikussá váljon. Gyermekbútorainkat gondosan válogattuk össze a praktikusság, a kényelem és a használhatóság jegyében. Ifjúsági ágyak és székek, melyek kiválóan mutatnak minden gyerekszobában.

Amennyiben segítségre lenne szükséged, hogy megtaláld a tökéletes gyerekszoba bútort, segítőkész ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll.

Szűrés