Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Hogyan Mit Hova - A Tökéletes Bútor Elhelyezés Titka

2020.10.16 13:55
Hogyan Mit Hova - A Tökéletes Bútor Elhelyezés Titka

Amikor bútor kerül kiválasztásra, nagyon sok szempontot mérlegelnünk kell, hiszen általában nem rövidtávra tervezünk vele. Sok kellemetlenségtől meg tudjuk kímélni magunkat, ha mérlegeljük ezeket a szempontokat, mielőtt megvásárolnánk a terméket.

10 év tapasztalattal a hátunk mögött igyekeztünk összegyűjteni azokat a nézőpontokat nektek, melyek döntően befolyásolhatják a választást és a vásárlást követő élményt is. Lássuk hova, milyen bútort érdemes választanunk, és mire kell odafigyelnünk.

Bútor Gyerekek mellé

Ha van gyerek a családban, a bútorválasztás valamivel több odafigyelést igényel. Igyekezzünk könnyen tisztítható, például textilbőr bútorokat preferálni a szövettel vagy a kényesebb bőr felületekkel ellentétben. Nagyban megkönnyíthetjük hétköznapjainkat, ha könnyedén és gyorsan meg tudjuk tisztítani bútorainkat.

Mindemellett érdemes nagy hangsúlyt fektetni a bútorok alakjára is. Óvakodjunk a hegyes sarkú bútoroktól! Inkább válasszunk lekerekített formákat.

A világosabb bútor sok esetben jobban mutatnak, de sokkal nehezebben tisztíthatók, és a makacs foltokat lényegesen nehezebb eltüntetni róluk. Tehát inkább igyekezzünk sötétebb bútorokat választani, ahol kevésbé láthatóak a szennyeződések. Amikor széket választunk, fokozottan ügyeljünk a stabilitásra, megelőzve, hogy a gyerekek hintázni tudjanak rajta. Nagyban növelhetjük a gyerekek komfortérzetét, ha a szobájukba gyerek bútorokat vásárolunk.

Ha kisállatot tartunk

Abban az esetben, ha házi kedvencünk tényleg az otthonunkban van, a bútorokat is ennek megfelelően érdemes összeválogatnunk. A bőr könnyen rongálható, kényes anyag, melyben könnyedén kárt tehetnek a kisállatok, ezért próbáljunk meg inkább a szövet felé orientálódni. Természetesen ez sem nyújt teljes védelmet, de valamivel nehezebben rongálódik.

A szőnyeg kiválasztása is kulcsfontosságú kérdés, hiszen kisállat mellé semmiképp sem érdemes hosszú szálú szőnyeget választanunk, mert soha nem fogjuk tudni megfelelően tisztítani azt. Preferáljuk inkább a rövid szálú szőnyegeket, melyekből lényegesen egyszerűbb eltávolítani a szőrt vagy egyéb szennyeződést.

Időseknél

Az idősek számára egy hétköznapi művelet is megterhelőbb lehet, mint például felkelni az adott kanapéról, fotelről vagy székről. Ezért érdemes ügyelni rá, hogy megfelelő magasságú bútort válasszunk, amelyből sokkal egyszerűbb felkelni, mint a süllyesztett esetében.

Minőség?

Vannak olyan bútordarabok, amelyeket nem használunk rendszeresen a mindennapok során, ezért nincsenek is kitéve komolyabb terhelésnek. Ilyen bútor kategóriába tartoznak a különböző polcok, dohányzóasztalok és még sorolhatnánk. Ezeknek a termékeknek az esetében nem feltétlenül kell komoly hangsúlyt fektetünk az árra, hiszen nem lesznek állandó használatban, ezáltal alapból is hosszú élettartamúak. Azoknál a bútoroknál, mint az étkezőszék, fotelek, asztalok, kanapék már sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, ha hosszútávra szeretnénk tervezni.

 

Mindenekelőtt fel kell tennünk magunknak a kérdést, mielőtt meghoznánk a nagy döntést: Ki lesz téve a bútor folyamatos terhelésnek vagy alapvetően inkább a dekorációs célokból szeretnénk beszerezni? Ha tudjuk a választ, már sokkal egyszerűbb kiválasztani a megfelelő darabot.

Kis helyiségeknél

A kisebb helyiségek megjelenését könnyen feldobhatjuk egy odaillő tükör segítségével, mert lényegesen tágasabbnak tűnik majd a tér. Érdemes világosabb bútorokat kiválasztanunk.+5 tipp
  • Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő bútor alternatívát, mindenképpen ügyeljünk rá, hogy illeszkedjen a szoba hangulatához. Próbáljuk meg vizualizálni, hogyan mutatna a megfelelő helyen, és mennyire harmonizál színben a szoba többi eleméhez.

 

  • Mindig mérjünk! Nincs annál kellemetlenebb, mikor vásárlás után derül ki, hogy a bútor egyáltalán nem passzol a kívánt helyére.

   Szerencsére nálunk minden bútornak pontosan fel van tüntetve a mérete, így ha lemérjük otthon a helyet, ahová szánjuk, biztosan nem ér majd kellemetlenség minket.

 

  • Nappaliba és fürdőszobába igyekezzünk többféle világítást alkalmazni, hiszen életünk jelentős részét töltjük ezekben a helyiségekben.

 

  • A kiegészítő bútorok, mint a dohányzóasztal vagy a puff esetében is igyekezzünk olyat kiválasztani, amely nem csak a szoba hangulatát emeli a megjelenésével, de praktikus tárolási lehetőségeket is kínál (például fiókos dohányzóasztal vagy tárolós puff).

 

  • Mostanában rendkívül népszerű a különböző színű étkezőszékek használata, akár mindegyik lehet egy kicsit más, mint a többi, igyekezzünk odafigyelni, hogy a színek harmóniában legyenek az otthoni kiegészítőkkel. Ha otthonunk pasztell színekben pompázik, ne próbáljunk élénk, telített színekkel keverni, mert nem fog jól mutatni.Köszönjük, hogy elolvastad! Ha bármi kérdés felmerülne, kérjük fordulj hozzánk bizalommal.