Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Barokk Bútor Története

2021.11.11 10:33
Barokk Bútor Története

Barokk bútor, mint a minimalizmus méltó utódja? Az elegancia fellegvára? De hogyan is alakult ki ez a lehengerlő lakberendezési irányzat és melyek a stílusjegyei? Legújabb cikkünkben lehull a lepel. Ismert meg a barokk bútor izgalmas világát.

Barokk Bútor - A reneszánsz méltó utódja

A reneszánszt követő korszak a barokk, amely alapvetően az ívelt, feltűnő elemekre és a gazdag díszítésre fókuszál. Ideológiája szerint az isteni teremtést hirdeti és ez a küldetés az irányzat megjelenésében is tökéletesen visszaköszön. A különböző bonyolult formák, melyek tökéletesítve lettek a stílus horizontján nem csak lenyűgöző megjelnésűek, de az abszolútizmus tárgyi emlékeiként is tekinthetünk rájuk.

A fenti stílusjegyek köszönnek vissza a barokk bútor kínálaton is, ezért tekintünk mindig csodálattal ezekre a termékekre. A bútorok alapanyagául a dió, vad cseresznye és tölgy szolgált. Ezek közül is talán a dió az, amely a leginkább keresetté és közkedveltebbé vált Európában. Ennek az oka az, hogy a diófa természetéből adódóan lényegesen jobban és könnyebben formálható, mint más fafajták. Ez a tulajdonsága pedig fokozottan fontos ezeknél a bútoroknál, hiszen minél ívesebb, teátrálisabb, feltűnőbb egy barokk bútor, annál inkább tudja követni a stílus alapvető irányelveit. A könnyű megmunkálási, formázási szempont tehát elengedhetetlen fontossággal bírt.

A stílus szigorúan követi a klasszicizmus elvét, amely a tárgyak vonalainál, faragásánál az abszolút mértani pontosságra és precizitásra törekszik. Az aranymetszést minden esetben szem előtt tartották. Pontosan ezért nagyon nehéz hibát találni a barokk bútor felületén, hiszen minden esetben a tökéletességet igyekszik hirdetni, ez a lehengerlő lakberendezési irányzat.

Barokk bútor a 21. században

Most, hogy megismertük a stílus eredetét és a stílusjegyek különlegességeit, haladjunk is tovább arra, hogy alapvetően mivé manifesztálódott ez az irányzat napjainkban. A minimalista stílus körülbelül 10 évig tündökölt folyamatosan a lakberendezés világában. Ezt a konstans jelenlétet és trendet változtatja meg a neobarokk stílus, amely körülbelül 5 éve tűnt fel a nemzetközi bútor kiállításon. 

Hogy néz ki az otthonunkban?

A neobarokk bútorok esetében a legfontosabb tényező a tökéletes arány eltalálása. A titok nyitja az, hogy használhatjuk a neobarokk bútorokat, de mértékkel. Hagyni kell ezeket a lehengerlően gyönyörű és különleges termékeket érvényesülni az enteriőrben. Például hatásos, ha a falnak csak az egyik részét befedjük barokk tapétával és fotelnek is barokk fotelt használunk. A színek tekintetében biztosan nem lesz nehéz a választás, az új barokk stílus használja modern korunk népszerű színeit. Ne csodálkozzunk, ha találkozunk olyan barokk stílusú bútorral, amely már már modern hatást is kelthetne, ha kizárólag a színére koncentrálnánk. 

Teljesen elfogadott a stílus horizontján az, ha egy lila barokk képkeret, egy sokkaros gyertyatartó ezüstszínű plexi és egy műbőr kanapé találkozik egymással az adott helyiségben. Ami 15-20 éve még túlzás lett volna, mára már teljesen elfogadottnak számít a lakberendezés világában. Persze számos lehetőségünk van arra, hogy igényes és különleges barokk bútor segítségével új szintre emeljük az enteriőr hangulatát. Viszont a neobarokk esetében könnyedén áteshetünk a ló tulsó oldalára. 

Ha feleslegesen halmozzuk a modern színű neobarokk bútorokat, akkor könnyen "gagyi" hatást kelthetünk az otthonunkban. Ezért érdemes "módjával" elhelyezni ezeket a termékeket az enteriőrben, hogy tudjanak érvényesülni. Nem kell aggódnod, önmagában is könnyedén az otthonod ékkövévé válhat már egy mutatós barokk fotel önmagában is.

Milyen barokk bútor található meg nálunk

Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban megtaláld az otthonod számára tökéletes bútort. Ezért számos alternatívát kínálunk, ha szeretnél egy eredeti olasz barokk bútor büszke tulajdonosává válni. Mindent megtalálhatsz a kínálatunkban. Elegáns étkezőszéket, szófát, foteltdíványt, forgószéket, puffot, dohányzóasztalt és bárszéket is megtalálhatsz nálunk.

Tehát elmondhatjuk, hogy minden további probléma nélkül kényelmesen be tudod rendezni a barokk stílusú otthodat nálunk. Mind a neobarokk, mind pedig a hagyományos barokk stílus szerelmesei megtalálják nálunk, amit keresnek. Tekintsd meg bőséges kínálatunkat és kérdezz, bármi felmerülne örömmel segítünk Neked.

Fontos megjegyezni, hogy az olasz barokk bútor esetében, melyet mi is forgalmazunk lehetőséged van egyedi kárpittal vagy fával megrendelni a terméket. A választható kárpitmintákat megtalálhatod minden termék oldalon, de bátran kérd a segítésünket, ha szeretnél egyeztetni az egyedi igényeidről. Ezeknél a termékeknél minden esetben tökéletesen személyre tudod szabni a megjelenést.