Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Helytakarékos bútor ötletek kis lakásokhoz

2023.02.27 16:30
Helytakarékos bútor ötletek kis lakásokhoz

Sokan tudják, hogy kis lakásban élni kihívást jelenthet, ha annak a berendezéséről van szó. A rendelkezésünkre álló hely tekintetében szinte minden négyzetméter számít, és kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk a tárolás és a funkcionalitás maximalizálásának módját. Szerencsére már számos helytakarékos bútordarab létezik, amelyek tökéletesen alkalmasak kis lakásokba. Íme 4 különböző funkcionalitású darab, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatod ki az otthonodból!

 

1. Helytakarékos ágy – létezik ilyen?

Egy percig sem kell aggódnod, mivel a helytakarékos ágyakat úgy tervezték, hogy a hagyományos ágyak minden kényelmét és funkcionalitását biztosítsák, miközben csak minimális helyet foglalnak el.

Ágyneműtartós ágyak

Az ágyneműtartós ágy az egyik legnépszerűbb választás (a kanapé ágy mellett) a kisebb lakások berendezésekor. A fekvőfelület alatt található beépített tárolórekesz(ek)ben rengeteg szezonális ruha, extra lepedő, takaró és párna tárolható. Nem csak a rejtett tárolási funkciója miatt előnyös, hanem amiatt is, hogy nem így nem kell az ágy alatt takarítani, valamint a belső rekeszek sem porosodnak.

Kanapéágyak

A kanapéágy igazán funkcionális bútordarab: napközben kényelmes ülőhelyet kínál, éjszaka pedig könnyen ággyá alakítható. Előnye, hogy sokféle stílusban és kivitelezésben kapható, így nagyon könnyű megtalálni az otthonunkhoz leginkább illő darabot. Sok kanapéágy beépített tároló hellyel rendelkezik, ahol a felesleges dolgainkat, ünnepi dekorációkat és egyéb dolgokat is tárolhatunk.

2. Helytakarékos étkezőasztal és dohányzóasztal – mindenre gondoltunk

Étkezőasztal

A helytakarékos étkezőasztal alatt a bővíthető étkezőasztal értendő, amelyből pillanatok alatt 4 férőhelyből akár 8-9 férőhely is kialakítható. Szuper bútordarab azok számára, akik szeretnek vendégeket fogadni, de kevés a hely az étkezőben. Használaton kívül rengeteg értékes helyet felszabadíthat a lakásban! A kör alakútól kezdve a szögletesekig, valamint a kisebb méretektől a nagyobbakig szinte minden típussal találkozhatsz a kínálatunkban!

Dohányzóasztal

A dohányzóasztal egyébként sem egy méretes darab, azonban sokszor nem nyújtanak elegendő lerakó felületet, így szükség lehet még egyre. A helytakarékosságot magas szinten űzik az egymásba rakható dohányzóasztal szettek, amelyek 2-3 darabos kivitelben kaphatók. Használaton kívül könnyen összecsúsztathatók, szükség esetén pedig szétszedhetők.

3. Helytakarékos ülőhelyek

Puffok

A kínálatunkban találkozhatsz olyan puffokkal, amelyek nem csak stílusos ülőalkalmatosságok, hanem tárolók is egyben. Ezt a funkciót úgy érheted el, ha ülőfelület fedelét fölemeled. Kis mérete ellenére minden porcikája maximálisan kihasználható, hiszen teljesen telepakolható. Ezután pedig már csak a kényelmét kell élvezni.

Padok

A padok főleg az előszoba berendezését képezik, ahol napi szinten váltjuk a cipőket és tároljuk az elinduláshoz szükséges tárgyakat (pl. esernyőket) és ruhadarabokat (cipők, sapka sál stb.). Egy nyitható rekeszes vagy fiókos pad rengeteg helyet felszabadíthat az előszobában, valamint rendezett összhatást kelthet, ha minden el van pakolva.

4. Extra konyhapult, lerakóasztal és tárolóhely – a zsúrkocsi minden egyben!

A zsúrkocsi igazán funkcionális darab, ha extra pakoló felületet szeretnél, de nem mindig ugyanabban a helyiségben lenne rá szükséged. Egy zsúrkocsival könnyen mozgatható konyhalapot alakíthatsz ki, amit egyik szobából a másikba is tolhatsz. Több vendég fogadása, valamint a karácsonyi készülődés esetén tökéletes választás!

További helytakarékos ötletekért böngéssz a bejegyzéseink között, valamint kellemes nézelődést kívánunk a kínálatunkban!