Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Magazin | Prémiumbútor

Szuper meghitt otthonok

2020.10.19 12:25
Szuper meghitt otthonok

Nincs is annál jobb dolog, mint egy hosszú, fárasztó nap után hazaérkezni, és egy kényelmes, meghitt nappaliba kucorodni- különösen, ha odakint tombol a hűvösebb időjárás. Sokan hajlamosak vagyunk a lakásban elrejtőzni, és várni a tavaszi időjárást. Szerencsére egy barátságos nappali kialakítása nagyon egyszerű. Csupán csak a minket körül ölelő meleg színekről, a lágy textúrákról, a körülöttünk lévő dolgokról szól, amelyek boldoggá tesznek bennünket.

A hagyományos stílusú szobák hajlamosak minket harmonikus hangulatba hozni. A bútorok ívelt vonalai, a puha szövetek és a hagyományos építészeti részletek kölcsönöznek egyfajta megismerés, ami megkönnyíti az otthon töltött perceket.

A kevesebb néha több! Látszólag semmi nincs különleges szín, és épp ez teszi otthonossá. A puha szürke és a barna paletta színei miatt válik különlegessé a kényelmes bútorok és a könnyed szövetek gyűjteményének színpadát.

A kicsi, hangulatos ülősarok, különösen a kandalló előtt elhelyezve, csodálatos hangulatot teremt.

Noha azt gondolhatjuk, hogy a 70-es évek elején a faburkolatok kimentek a divatból, ez a szoba bizonyítja, hogy egy faburkolatú szoba is lehet kifinomult és barátságos. A fa természetes  mélységével és jellegével olyan módon teszi varázslatossá, hogy bármeddig el tudnánk benne gyönyörködni.

Ha egy szobát otthonossá szeretnénk tenni, és nem vagyunk biztos benne, hogy hogyan kezdjük, próbáljuk meg a falakat sötét festékkel lefedni. Van valami a sötét színekben, ami melegségérzetet teremt, és amikor egy szoba sötét árnyalatú burkolatban van, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy nagy ölelés közepén lennénk. Itt azonban ne feledkezzünk meg a megfelelő meleg árnyalatú fényről gondoskodni, mert könnyen bányahangulatba kerülhetünk.

Semmi sem teszi a szobát még inkább hangulatossá, mint egy kandalló. Van valami különösen megnyugtató egy hagyományos fatüzelésű kandalló környékén. De ha ez nem megoldható az otthonunkban, a gáz kandallók is ugyanúgy működnek. És ha sem a faégetés, sem a gáz nem egy opció, egy elektromos kandalló még létrehozhatja a kényelmes és megnyugtató állapotot.

A hangulatosság nem jelenti azt, hogy egy szoba nem lehet szórakoztató! Ez a nyugodt, de elegáns, nappali egyfajta játékosságot ad a szövetmintákkal és a színes könyvek sokaságával. A megjelenés nagyon közeli, azonban nem túlnyomó, van benne valami plusz, ami kényelmes.

A túlzsúfolás ritkán jó ötlet, egy robusztus szoba esetében, amely sok bútorokkal, kiegészítőkkel, színnel és mintával rendelkezik, nagyszerű módja annak, hogyan hozzunk létre kellemest. A lényeg, hogyan jól érezzük magunkat. Ezért győződjünk meg róla, hogy a bútorok kényelmesek, és a szövetek puha tapintásúak.

Van valami az igazán régimódi, hagyományos szobákban, amelyek mosolyt hoznak az arcra. Bár lehet, hogy manapság nem olyan népszerűek, senki sem vitatkozhat azzal, mennyire megnyugtató és kényelmes. A faragott faburkolatú asztalok egy letűnt korszakra emlékeztetnek, és hozzájárulnak a lakályos hangulathoz.