Kérdése van? Hívjon minket! +36706716606

Világítás

Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

A világítás fontos tényező otthonunkban. A fényerő nem csak a villanykörtén múlik, hanem a megfelelő lámpabúrán is. Áruházunkban modern és loft stílusú lámpák százai közül választhatsz, melyek számos színben elérhetőek.

A lakás megvilágítása nem csak funkcionalitás, de esztétikai élmény is

Ha lakberendezésről van szó, akkor sokan hajlamosak lehetünk figyelmen kívül hagyni egy nagyon fontos dolgot, ez pedig nem mást, mint a világítás. Ez az egyik legalapvetőbb dolog, amire oda kell figyelnünk, ugyanis egy rosszul megválasztott lámpa és az otthon teljes hangulatának befellegzett. Pláne kiemelt jelentőségű ez az őszi-téli időszakban, amikor csak kevés természetes fény jut a lakásba, így nagyon fontos, hogy megfelelő világítással kompenzáljuk azt. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy az egyes helyiségekben milyen világítótest kap helyet, ráadásul a funkcionalitáson túl fontos odafigyelni az esztétikai tényezőkre is. Nézzük meg, hogy milyen világítás típusokat érdemes előnyben részesíteni az otthonunk egyes helyiségeiben.

Konyha és étkező Világítás

A konyha és az étkező az a helyiség, ahol mindenképpen mennyezeti világításban gondolkodjunk, ugyanis a reggeli kávézás vagy éppen a közös családi vacsorák helyszíneként szolgáló térben fontos, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtsünk. Ezenkívül nem szabad megfeledkezni a konyhában a munkalapok megvilágításáról sem, hiszen ez nagyszerű szolgálatot tesz majd, aha este szoktunk főzni, de nem akarjuk az egész helyiséget fényárban úsztatni. Ráadásul a konyhai munkák során elengedhetetlen, hogy jól lássunk, hiszen biztos te sem akarod elreszelni az ujjad répaszeletelés közben.

Fürdőszoba

A fürdőszoba a lakás azon pontja, ahol jó eséllyel minden reggelünket indítjuk és nagy valószínűséggel itt is ér véget a nap. Sok fürdőszoba sajnos eleve nem rendelkezik természetes megvilágítással, így itt kiemelt fontosságú, a megfelelő izzó kiválasztása. A fürdőnél ráadásul fontos, hogy olyan világítótestet válasszunk, olyan lámpa mellett tegyük le a voksunkat, amely bírja a nedves környezetet, máskülönben nagyon veszélyes helyzetet teremthetünk. Ide jó választás lehet akár a led lámpa is, melynek kitűnő a fénye és ráadásul extrán energiagazdaságos. Ilyen izzó bármelyik leddiszkont termék palletáján megtalálható.

Mennyezet

A nappaliban is hasznos lehet a mennyezeti világítás, de itt kiegészítő design elemként választhatsz, akár állólámpát is, de valamilyen trendi csillárra is szavazhatunk. Ha például a nappaliban van egy nagyszerű festmény, amit szeretnél megvilágítani, kvázi ide szegezni a figyelmet, akkor számodra a falikarok lehetnek a legjobb opciók. Ha pedig egy jó mennyezeti lámpát szeretnél, arra is találhatsz bőven alternatívát a piacon. Olvasáshoz kiválóak az olvasólámpák, emellett pedig a falba süllyesztett világítás, ami szintén nagyon kedvelt manapság, illetve a spot lámpák adta esztétikai élmény mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Ha pedig hangulatvilágításról van szó, akkor a hálószobában igazán elereszthetjük a fantáziánkat: az esti ellazulást segítheti a kellemes fény, de akár a romantikázáshoz is nagyszerű lehet egy jól megválasztott hangulatvilágítás. Bármely lámpabolt kínálatában megtalálhatók ugyanis a lávalámpák vagy a sólámpák, de, ha már itt tartunk, akkor a hangulat fokozásának szempontjából a led  is szóba jöhet, mint lehetséges opció.

A lakás megvilágítása során a lehetőségek tárháza gyakorlatilag kimeríthetetlen. Itt tényleg csak a fantáziánk az, ami határokat szabhat nekünk. Az azonban elvitathatatlan tény, hogy az egyik legfontosabb tényező az otthonunkban. Fontos tudni, hogy a fényerő nem csupán a villanykörtén múlik, hanem a megfelelő lámpabúrán is, éppen ezért mi áruházunkban a modern loft stílusú lámpáktól kezdve, egészen az elegáns letisztult darabokig mindennel állunk a rendelkezésedre.

Lámpa mindenhol

A hangulatvilágítás segítségével ízlésessé és otthonossá formálhatjuk lakás bármelyik helyiségét. A világítás ugyanis a funkcionalitáson túl esztétikai élményt is nyújt, már amennyiben megfelelő körültekintéssel járjuk körbe a  kérdést és igyekszünk olyan darabot választani, ami lakberendezési elemként is szolgál és nem csak praktikumánál fogja fontos. Az esztétikus belsőépítészeti megoldások és az otthon stílusosan ugyanis rengeteget elárul rólunk és bár talán nem is sejtenénk, hogy ebben hatalmas szerepe van a világításnak is. Hiszen ki akarna egy sötét szobában ücsörögni vagy egy pislákoló lámpa fényénél olvasni, dolgozni?

A jó világítás megválasztása éppen ezért nem csak önös, hanem közös érdek is, egyfelől szolgál téged a mindennapok során, másfelől pozitív benyomást kelt majd a vendégeidben, nagy eséllyel úgy, hogy arról még ők maguk sem tudnak. Amennyiben bármi kérdésed felmerülne, keresd segítőkész ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre.